Mein poijalle ei ollut vaikee valita teemaa syntymäpäiville. Poika on viime kesän sirkus reissun jälkeen sulavasti vannonut että hänestä tulee isona sirkuspelle. Niimpä sitä lähettiin sitten etsimään tavaroita siihen teemaan. Aina tuo ajattelu on helppoa, toteutus vaan tahtoo olla jo rutkasti vaikeampaa. Isäntämme oli juhlia edeltävän viikon reissun päällä ja juhlat pidettiin lauantaina koska hän lähti uudestaan reissuun sunnuntaina, ei tälle äiteelle jäänyt hirveesti aikaa valmistella juhlia. 

Tässäpä täytekakku, koristelu suunnitelmista A päätyi roskikseen muutamaa päivää ennen h-hetkeä, kun illalla lasten nukuttamisen jälkeen  väkertelystä ei tullut mitään. Suuret oli taas suunnitelmat, maalata sokerimassaan sirkus-kattaustarvikkeissa esiintyvä leijona liekkirenkaan keskellä. Mutta se män mönkään, eikä siitä sitten sen enempää. Suunnitelma B oli tehdä sokerimassasta kolme laatikkoa jotka ois ollut koko järjestyksessä 1 pienin, 2 keskikokoisin, 3 isoin ja niistä laatikoista ois kurkistanut pellet. Ihan niinkuin niissä veivattavissa yllätysrasioissa joista ponnahtaa pelle. Pellenä oisin käyttänyt myöhemmin voikkarissa esiintyviä pellekoristeita. Tämäkin jäi ajanpuutteen vuoksi toteuttamatta. Mutta sitten tämä suunnitelma C, valmiit ilmapallokoristeet ja kynttilä keskelle.

Kakkupohjana 10 munan pohja, kostutus Spritemehulla ja väleissä ylhäällä ja alhaalla sitruuna hyydykejauheesta tehty täyte. Keskimmäiseen väliin ½ prk mango-aprikoosi hyydykejauheesta tehty täyte. Kakun koristelin lauantai aamuna ennen töihin lähtöä kauheella kiirellä (kello tais tikittää 09.50 kun nostin kakun koristeltuna takas jääkaappiin), reuna pursotukset Städterin tyllalla jossa toinen reuna koripunosta ja toinen suoraa, käyttäen sitä suoraa.... Päälle pursotin pallurat isoimmalla Städterin pyöreäpäisellä tyllalla. Suklaan höyläsin juustohöylällä muruiksi. Eli kakku on niinku sirkusteltan ja areenan yhdistelmä tai jotain sinne päin...

Voi kiesus, mikä äpöstys  Joku oli ihan hukassa voikkarin koristelun kanssa, mitähän mietin kaupassa käydessäni perjantaina töiden jälkeen, tuskin mitään ku ei tullut oikeen koristeita ostettua. Tässä siis mentiin koristelussa sillä mitä kaapista löytyi, kirsikkatomaatteja ja salaattijuustokuutioita. Ja ne pellepäät keskelle kakkua, oishan senkin voinut nätimmin toteuttaa.. Kauppalappu vois olla asiaa...

Pikku pikku pitsoja... Kenen idea oli vääntää 120 kappaletta pieniä pitsoja perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 12. No minun tietysti, Onneks nää tuli kuiten sarjatyönä aika simppelistikkin. Kaulin taikinan levyksi ja sitten sillä pelmeni rullalla jota löytyy myynnistä vaan huruuttelin taikinasta pyöreät rinkulat. Kaikki leivinpaperien päälle nousemaan. Tomattisosetta tuubista nokare jokaiselle, levitys ja täytteet päälle. Toisissa oli tonnikala ja ananas, toisissa jauheliha ja pepperoni.  Kiitos kiertoilmauunin näiden paistaminenkaan ei kestänyt ikuisuutta...

Murheenkryynin aiheutti kaupoista löytymätön kookosrasva. 2 kauppaa käytiin ettimässä kaiken kiiren keskellä. No eiköhän se normaali voi aja saman asian ja kookoksen makuahan saa lisäämällä kookoshiutaleita. Riisimurot ja kookoshiutaleet odottelivat kulhossa. Sulatelin rasvan ja lisäsin siihen tomusokeri/kaakaoseosta... hmm... jotain meni vikaan... Noh ku kello lyö yöllä jo kolmea se alkaa oleen aivan sama. Makuun sillä ei ollut vaikutusta. Eli massa ei tarttunut kunnolla riisimurojen pintaan vaan kovettui omiksi palleroiksi. Eli syöminen oli aika sotkusta hommaa, mutta kerrankos sitä synttäreillä voi sotkeakki..

Lisäksi meillä oli pätkiskakkua veturin muodossa, sirkus saapuu kaupunkiin lastenkirjoissa aina junalla... pikainen koristelu Wiltonin kimallegeeleillä vieraiden jo kolkutellessa ovella... (ei antanut aihetta kuvan julkaisuun..)

Sirkus perhe oli siis valmis tämän myötä ottamaan vieraat vastaan. Pari pelleä, yksisarvinen sirkusheppa ja herra tirehtöööööööri.. Pelleperuukit ja silinterihatun tilasin Juhlamaailmasta.

Kattaus tarvikkeina tietysti lapsille sirkusteeman mukit, lautaset ja lautasliinat, pöytäliina ei päässyt valitettavasti kuvaan ja unohtu näköjään kuvata kokonaan. Väsäsin töissä tuollaisen 3 pallon nipun pöytäkoristeeksi. Aiemmin käyttämiäni popparipahveja oli jäänyt kaapinpohjalle ja ne pääsi käyttöön suolatikkujen tarjoilukippoina.

Vieraita viihdytti pelle pallonheittokori peli. Tämäkin peli löytyi Juhlamaailman sivuilta.

Ei ole riemulla rajaa kun saa ilmapallopelleä raahata, Kävelevä Klovni löytyi myös Juhlamaailmasta.

Kasvot maalattiin Snazaroon kasvovärein, ne kun lähtivät halloweenin aikaan niin hyvin pesussa pois. Kaverilahjoiksi lähti pellenenut kaikille pikkuvieraille. Tarkoitus oli myös antaa niitä pikkuisia karkkipusseja, mutta mistä se taas tuli se kiire, ne jäi laittamatta Sirkusaiheisiin kaverilahjapusseihin. Eikä me niitä neniäkään keritty niihin pusseihin laittaa :-( Nenätkin muuten löyty sieltä Juhlamaailmasta, tiesittehän että voitte tilata sieltä tavaraa ja noutaa ne meidän myymälästä ilman toimitusmaksua, valitsette toimitustavaksi nouto juhlapisteestä ja juhlapisteeks meidät.

PIKKUSANKARI KIITTÄÄ JA KUMARTAA, VUOTEEN SEURAAVAAN!!!