Mistä näitä kakkujen ideoita sikiää.. tämä kakku ei nyt ihan "lapselle" mennyt vaan saaja juhlisti jo 17 vuotis taivaltaan :-) Ideoita ei ollut ja tyhjästä kun on paha nyhjästä niin ei auttanut kun aloittaa metsästys... Niimpä tutkittuani saajan sosiaalisessa mediassa olevaa profiilia, löysin sieltä kivan kuvan, jota oli mukavasti humoristisessa mielessä kommentuitukin. Niimpä kysymys kuului sankarin äidille että oisko apinoissa asiaa? Eli kuva jonka löysin oli siis kuva apinasta.

Ja siitä se visiointi sitten lähti, alku oli helppoa, tuolla Wiltonin apinavuualla pohja ja ruoho tyllalla mustasta sokerikreemistä vois pursotukset (vois kokeilla lakukastiketta siihen)... hmm ihanaa pitkää apinan karvaa niikö siinä kuvassa oli...

Mutta, mitä mää laitan sinne väliin, siinäpä ne sit suunnitelmat muuttui, niin pursotettavasta kuin täytteistä kun väreistä kun kaikista. Mutta edelleen ne ihastuttavan piiiiitkä mustat karvat apinassa ne oli haaveissa. Väliin siis päivän pähkäilyjen jälkeen Mrs Bridgesin Banoffee curd eli banaanitoffeetahnaa. Purkki valion vaniljarahkaa ja purkki Flora vispiä. Pursotukset Flora Vispiä.

Joo ja eiku kakkua valmistamaan.

Tekasin 6 munan kakkupohjan ja paistoin sen uunin alatasolla 175 astetta noin reilu puoli tuntia. Jäähdytys ja muovipussissa jääkaappiin. Ja tämänhän tekasin jo maanantaina. Tiistai-iltana leikkasin kakun kolmeen osaan ja kostutin maidolla jossa ripaus vaniljasokeria. Molempiin väleihin täytteeksi banoffee curd levitettynä pohjan päälle ja se vaniljarahka&flora vispi sekoitus. Johan siinä olikin tiistai-illaks tekemistä ;-)

Keskiviikko aamuna, aloittelin koristelua... Värjäsin ensin purkillisen Flora Vispiä mustaksi, tai tavoitteena ainakin se. Mutta kuten tiesin, arvasin, uskoin eihän siitä mitään MUSTAA tullut vaan harmaata. Noh harmaakin apina on ihan kiva. Mutta halusin mustat rajat, värjäsin sitten tuubista puristettavaa sokerikuorrutetta pastavärillä. Se kun tulee nättiin mustaksi. Ja ylä kuvasta näkyykin rajaukset. Miten voikin käsi täristä nii-iii-iiin paljon nii-iii-iiin paljon :-)

 Sitten eikusta täyttämään sillä kivalla ihanalla ruohotyllalla niitä pitkiä harmaita apinan hapsukarvoja. No hapsuthan oli sitten niin pitkiä että ei tuo mun rajaus oikeen enään sieltä karvojen välistä mihinkään näkynyt. Krr... no laitetaan harmaata Flora Vispiä päälle. Silmät pyöräytin lähimmällä pyöreällä silmiin sattuvalla muotilla vaahtokarkin makuisesta kaulintamassasta ja mustat pisteet on sitä värjättyä sokerikuorrutetta tuubista.  Vaalean punaiseksi värjättyä Flora Vispiä vähän jalkapohjiin ja käsiin, korviin ja suuhun.

Sitten eiku tenavia pukemaan päiväkotiin, kakkua viemään juhlapaikalle ja itse työn pariin.

Eihän siitä ihan sellanen tullut kun ne suuuuuuuret visiot mutta etten sanos että ihan JEES!

Apina vuokaa voit käyttää valmistaessa kakkua esim. safariteemalla järjestettäviin juhliin!  juhlax.shop.wosbee.com/PublishedService