Miika, miten rekka-auto sanoo? -Brumbrum bruum... Ja äiti kiittää.

18032011%20003-normal.jpg18032011%20002-normal.jpg18032011%20001-normal.jpg

Sain kuvan rekka-autosta sähköpostiini ja toiveen että saisko tälläista muistuttavan kakun noin 10:lle henkilölle. Muita toiveita ei ollut kunhan  DAF tulisi esiin. Hmm, katsoo kuvia kerran, toisen ja kolmannen, tavaa ja tavaa... mikä ihmeen DAF? Eikusta viestiä takaspäin ja seuraavalla kuvan aukaisu kerralla se pisti jo rekka-auton keulasta silmään eli siis rekkamerkki.

Mieti, mieti ja mieti... Valkoista, punaista ja mustaa sokerimassaa musta tussi, hopeista jauheväriä, kirjainmuotit siitä on tämä kakkutehty. Mietin ensin että paistan kääretorttupohjia ja kasaan niistä. Mittailin kuitenkin omistamaani pelikenttä vuokaa ja päädyin tekemään siihen.

5 munan kakkupohja (kakkua kun sai olla enemmänkin jos pienempi tuotti tuskaa) periaattella riko munat lasiin, mittaa toiseen saman kokoiseen mukiin sokeria samanverran -> kippaa kulhoon, mittaa jauhoja samanverran + 1tl leivinjauhetta. Lisää munat sokerin joukkoon ja vaahdota. Lisää jauhot varovasti taikinaan. Ja kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunissa 175 noin puolisen tuntia.

Leikkasin jäähtyneen pohjan kahtia ja sit jaoin vielä pohjat kahteen osaan. Näin sain siis neljä kerrosta suorakaiteen muotoisia kakkupaloja. Kostutus vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja täytteenä Städterin Mansikanmakuinen hyydykejauheesta ohjeen mukaan tehty täyte sekä mansikkahilloa.

Valmistin sokerikreemin voista ja tomusokerista ja kuorrutin kakun sillä. (unohdin totaalisesti muotoilla hytin ja perävaunun välin) Hyttiosaan kaulin vaahtokarkin makuista kaulintamassaa (oli jämät jäljellä. Ja perävaunuun uppos 2pkt punaista sokerimassaa (toki sitä jäi nokare yli).

 

Alkuperäisessä rekka kuvassa teksti HCS Transport & Spedition tekstit luki peräkkäin perävaunussa. Eihän ne tuolla mun kirjain koolla mitenkään sopinut yhdelle sivulle joten kun oikeassa rekassa perässä on HCS:n logo se siirty sinne ja Transport toiselle sivulle ja Spedition toiselle. (Kirjaimet tein vaahtokarkin makuisesta kaulintamassasta muoteilla)

 

Niin ku muka kuvittelin että se kaikkista tärkein teksti DAF olisi sopinut oikeaan paikkaan keulaan, mutta ei ja ei ja vielä kerran ei. Päältä katsottuna kun kakku oli paljaan näköinen ja valkoinen massa tuli kaulittua vähän turhan ohueksi päätin tehdä kirjaimet siihen hyttä osan päälle. Kirjaimet mustaa sokerimassaa johon hopeisella tomuvärillä sain aikaan oikean värin. Jotain oikeeta sentään....

 

Ikkunat ja renkaat on sokerimassaa ja renkaiden ympyrämuottina toimi ison pyöreän tyllan alaosa. Lamput valmistu toisella päällä.

Kirjaimet, lamput, ikkunat, renkaat ym irto-osat on liimattu elintarvikeliimalla. Tussilla tuhrasin tekstiä oveen, jättäen kuitenkin oikeat tekstit pois...

18032011%20006-normal.jpg18032011%20005-normal.jpg18032011%20004-normal.jpg

Operaatio kakku alkoi kello 19 ja päättyi 0.05 Paljon ois voinut vielä askarrella ja tehdä yksityiskohtia ja viimeistellä mutta...