Niin se aika vierähtää ja pitkään odotettu neidin juhlapäiväkin viimein tulla tupsahti. Juhlien teema ehti vuoden odottelussa vaihtua moneen otteeseen vaikka itsepintaisesti prinsessa teema kesti noin 9kk. Mutta sitten tuli Minni Hiiret, Winxit ja viimeisimpänä äitin työkuvastoja laavatessa perhoset. Kallistuimme kuitenkin jo myymälästä löytyviin tuotteisiin ja koira-aiheisiin kattaustarvikkeisiin, vaikkakin neiti mutisi ettei haluaisi niitä kun niihin oli kuuleman liian vähän tarvikkeita ;-) Sain kuitenkin ylipuhuttua kun kerroin että voimme tehdä itse siihen esim. kutsut.

Tälläisia me sitten kahden pienimmän kanssa askartelimme, aluksi niillä riitti intoa varsin hyvin ja kuulu saanko määki liimata, saanko määki leikata, saanko määkin, saanko, saanko ja saanko. Äkkiä se vaan tuo lasten innostus hyyty ja noin viiden kortin jälkeen alko kuulumaan onko pakko, onko pakko ;-) Muutamana iltana me näitä sitten askarreltiin jotta saatiin kaikki valmiiksi ja kaikkiin neidin oma allekirjoitus. Kuva netistä ja tulostin ne tuolleen pienenevään pötköön jotaka leikattin kortin etupuolelle ja takapuolelle leikattiin valkoista paperia pala johon äiti kirjoitti tekstin. Kortit kuoreen ja kuori kiinni tassunjäljellä ja jakoon.

Ja sit eikun valmistautumaan itse juhlapäivään.

Kerrankin aloin valmistautumaan ajoissa ja leivoin pikkuleipätaikinan maanantai iltana jääkaappiin. Tiistaina paistoin ne ja keskiviikko ja torstai illat meni niitä koristellessa. Täytyi taas vaan todeta että vaikka ja kuin tykkään näpertää kaikkea pientä ja kivaa, tää ei taida olla kuitenkaan se mun laji. Niskat jumissa istuin kaiketi 4 tuntia ja pelkkiä "reunakoristeluja" sain aikaiseksi. Tokihan ainakin yksi määkijä on aina mukana ja kun pursotinpussin laskin pöydälle ja käänsin selän, oli jo pikku neiti koristelu puuhissa :-) Torstaina maltti riitti täytellä niitä vaan jokusen... no ehkä kaikki ei tykkää niin noista koristelluista!

Oikeassa alalaidassa siis neidin taidon näyte koristelusta!

Oih, ihana koira foliopallo ristittiin Nuusku Tähdeksi. Siis Nuusku on sen etunimi ja Tähti sen sukunimi. Ja mikä itku meinaskaan tulla kun tuulisella säällä neiti jäi leikkimään sen kanssa oven rakoon ja se meinas lähtä tuulen mukaan... No onneks neitin jalat lopulta toimi ja hän sai napattua Nuuskun karkuteiltä. Nuusku siis päivysti meillä juhlapäivän eteisessä vastaanottamassa vieraita.

Täytekakku koostui näissä juhlissa 28cm irtopohjavuoassa paistetusta 8 munan pohjasta ja 20cm irtopohjavuoassa paistetusta 3 munan pohjasta. Pohjat paistoin perjantai-iltana. Kostutus maidolla ja täytteenä Mrs Bridgesin Vanilla Curd tahnaa ja Städterin Créme Brûlée hyydykejauheesta tehty täyte. Kostutin ja täytin kakut valmiiksi lauantaina. Enkä kasannut niitä vielä päällekkäin. Sunnuntaina sipasin vaahdotettua kermaa isomman kakun pintaan ja kaulin vaahtokarkin makuista kaulintamassa kuorrutteeksi. Alareunan jätin tällä kertaa tuollaiseksi hulmuhelmaksi :-) Sitten nostin pienemmän kakun tämän päälle ja sipasin kermat päälle ja kaulin taas samasta massasta siihen kuorrutteen. (ois voinut kaulia vähän ohuemmaksi) Koristeet eli nuo tassun jäljet olin askarrellut aiemmin viikolla valkoisesta sokerimassasta silikonimuotin avulla. Ja niiden kuivuttua maalasin tassun kohdat mustalla pastavärillä. Tassuja tuli kyllä askarreltua tuhoton määrä mutta loppujen lopuksi vaan 5 pääsi niistä koristamaan kakkua. (hyvä huonolla suunnitelulla varautua kaikkeen, josko oisin käyttänyt niitä vaikka muffinsseissa koristeena)

Voileipäkakussa kreikkalaista makua sekä täytteessä että koristelussa. Täytteenä kurkkuraastetta, aurinkokuivattuja tomaatteja, fetajuustoa, mozzarella raastetta, tuorejuustoa ja mmm siinäpä ne taiskin olla. Koristeena kirsikkatomaatteja, jääsalaattia, kurkkua, punasipulia ja fetajuustoa. Tämän kakun kulmissa oli pikku terrierit mozzarella siivuista piparimuotilla leikattuna. Tais jäädä aika monelta huomaamatta :-)

Toinen voikkari oli kinkkutäytteellä ja nämä terrierit koristivat tätä kakkua kiertämällä reunoilla. Noutaja piparimuotilla cheddarjuustosta leikattu kuva koristi kakun keskustaa. Juustojen alla meetwursti siivut. Reunoilla kinkkurullia ja keskellä viinirypäleitä ja juustoraastetta.

Näissä juhlissa emme jakaneet kiitoslahjoja pussissa vaan tarjoilu pöydällä oli Snoopy aiheisia suklaamunia yllätyksillä. Näitä oli siis yksi per lapsi. Tais siellä vaan joku käsi vilahtaa kahdestikkin :-)

Karkkeina tietysti pantterin tassukarkkeja.

Ja lapsille tarjoiltiin tietty näistä koiruus astioista kakut ja karkit ym. Tällä kertaa kun pikkuvieraita oli enemmän otin kaupalta myös nuo kannet ja pillit nuihin mukeihin. Pikkutarkkana piti tietysti vaihtaa pillit punasiin pilleihin :-)

Ja kakun kaikki viisi kynttilää sammuksiin kahdella puhalluksella :-)

Aina ei voi voittaa, eikä edes joka toinen kerta. Maltti ois ollut näissäkin valttia jotta oisi saanut kaikista suukoista tuollaiset suklaa kuorrutetut. Mutta kun yöllä puoli kolmen aikaan paistat uunissa näitä niin eihän sitä voi jaksaa pitää 6-8 minuuttia tuotteita uunissa, vaan ne pitää ottaa liian aikaisin pois. Niimpä nuo mansikkasuukot jäivät ilman suklaakuorrutusta kun ne tipahtelivat keksistä sinne suklaasulaan.... Kummasti ne kuorruttamattomatkin katosi kaikki tarjottimelta.

Ja illan päätteksi sankari vaihtoi tietysti uusiin vaatteisiin ja koruihin. Kauan haaveillut vilkkuvat lenkkarit tuli vihdoin lahjaksi. Ihanat shortsit ja paita, käsilaukku, hiuspanta ja kaikee ihanata pikkuneidin härpäkettä... ja että musta on ihanaaaaaaaaaa poseerata!

Olipahan ne vaan juhlat. Vieraita kävi 44 henkilöä laskettuna aikuset ja lapset. Siihen ku lisää oman väen 5 henkilöä niin olihan sitä sakkia. Onneksi aurinko porotti lämpimästi koko päivän ja lapset juoskentelivat pihalla nauttien. Muut tarjottavat meni kyllä niin nappiin, täytekakkua ois riittänyt ihan se yks kerros... Oppia ikä kaikki... seuraavia juhlia odotellessa, tammikuulle vaan taitaa olla pitkämatka jollei tässä jotain keksi ennen sitä.