Johan on kauppiaalla piellyt kiirettä. Pääsiäinen mennä hurahti Keskuspuistokadulla painaen 12 h työpäiviä, kauppa tuli kuitenkin kuntoon. I like!! 

10-vee bileet siis siirtyivät vappupäivälle! Arvellutti vähän juhlavieraiden saapuminen kun kuitenkin vappupäivästä oli kyse ja muutama koulukaveri ilmoittikin että eivät harmillisesti pääse juhlimaan. Kutsut poika askarteli itse kun teemaan ei valmiita kortteja ollut saatavana. Tulostin netistä kitaran värityskuvia jotka poika leikkas ja väritti ja liimasi värikkäälle pahville. Taakse liimattiin vielä valkoinen paperisuikku jossa luki Tervetuloa rokkaamaan kanssani 10-vuotis juhliani 1.5 kello 13-15 kotiini tai jotain sinnepäin.

Kaverijuhlat siis järjestettiin ennen kuin sukulaiset saapuivat juhlimaan kello 15. Kaverijuhlat alkoivat vapaalla seurustelulla ja vieraiden vastaanotolla. Kun kaikki oli saatu koolle juhlaväki siirtyi yläkerran diskoon tanssimaan. DJ:nä toimi sankari :-)

   

DJ:lle oli varattu oma nurkkaus joka oli somistettu äärimmäisen hienosti jätesäkillä ja myymälästä löytyvillä puhallettavilla vinyylikitaralla ja mikillä ;-) Tietysti diskoon juhlatunnelmaa olennaisena osana luo diskopallo jonka löysin paikallisesta marketista.  Tanssilattialla viihtyi niin pienemmät kuin isommatkin tenavat :-)

   

Juhlatiloja somistettiin myös Juhlamaailmasta tilatuilla roikkuvilla koristeilla sekä ovikoristeella. Olihan nuissa katosta roikuvissa koristeissa kiikkumista. Meillä kun tyypillisesti neiti kaivinkoneen jäljiltä kaikki on hukassa eikä siis nytkään nastat olleet oletetussa paikassa, vaan paikassa nimeltä hukka. Joten koristeet roikkuvat lampuista, johdoista ym... Roikkuvia koristeita paketista  löyty yllättävän paljon, riitti hyvin yläkertaan sekä alakertaan :-) Ja löytyhän ne nastatkin lopulta seuraavana päivänä (juhlapäivänä) kaapista!

Lasten tanssiessa ylhäällä valmistelin tarjottavat pöytään ja kun ne olivat valmiina, lapset kutsuttiin alas leikkimään yks leikki. Tiedätte varmaan leikin jossa leikkijöitä on yksi enemmän kuin tuoleja rivissä vastatusten. Musiikki soi ja kun musiikki taukoaa on syytä ehtiä tipauttaa takapuolensa vapaalle penkille. Se leikkijä joka jää ilman tuolia putoaa pelistä. Lapset tykkäs ja ois pitänyt useampikin rundi ottaa :-)

Tässä sankari kolmen viimeisen joukossa vielä kiertämässä tuoleja!

Täytekakkuna meillä tarjottiin kitaran mallista kakkua joka oli paistettu kitara vuoassa. Kuorrutteen värin sai sankari valita itse ja kun halusi oranssin niin kostutuksessa ja täytteissä päädyin seuraavaan. Kostutus jaffalla, täytteenä Städterin Mango-aprikoosi hyydykejauheesta valmistettu täyte molemmissa väleissä. Kerma kerros eristeeksi ja appelsiininmakuinen kaulittavamassa kuorrutteeksi. Kirjaimet ja mustat osat mustaa sokerimassa. Kitaran kielet pursotin tomusokeri + vesi seoksella.

Haasteellista oli saada tuo kuorrute tuohon kakun pintaan sivuilta sievästi. Sillä kauppiaan suorakaiteen muotoinen vuoka oli aika nafti ja siinä vielä ikävästi nousee nuo reunat ylöspäin. Nooh, hyvältä se näytti jos reunoja ei niin tarkkaan kato :-) Ja ennenkaikkea sen maku oli loistava, raikas hedelmäinen :-)

Lisäksi leipasin pari pellillistä perus mokkapaloja, jotka on lasten suosikkeja. Koristeeksi tein kaulittavasta vadelmanmakuisesta massasta kitara muotilla koristeet. (jos joskus ois tuota aikaa viimeistellä näitä niin oisin voinut vaikka tussilla piirtää kielet ym. mutta näyttää olevan kortilla tuo aika) Taisin reseptin ottaa netistä tällä kertaa, sillä halusin että pohja ei ole kauhean paksu ja viimeksi tekemässä se oli ja munia sillon tais tulla 4. Joten googletin mokkapalat 3 munaa :-)

Lasten juhlissahan karkkia ja sipsejä täytyy löytyä, niitäpä ne nuo tenavat odottaa. Joten makuunista löyty aiheeseen sopivia kitarakarkkeja ja sipsit ihan perussettii. Tarjoilussa tietysti Rock teeman mukit, lautaset ja tarjotin ym... Ja sitten näköjään on unohtunut kuvata suolaiset tarjottavat. Tällä kertaa menin niiden osalta sieltä mistä aita oli matalin, sillä harvoin tenavat syövät mitään voileipäkakkuja, joten esipaistettuja patonkeja pinot kaapissa odottivat paistoa. Lämpimänä niitä sitten tarjottiin kera erimakuisten tuorejuustojen ja kulhollinen patonkislaisseja uppos muutamaan tenavaan helposti! Lisäksi oli pakastealtaan antimia Gourmet Snacksejä... herkullisia :-)

10 VUOTIAS SANKARI KIITTÄÄ ROCK JUHLIJOITA MUSTASSA LAHJAPUSSISSA ANNETUIN DISKOPALLO AVAIMEN PERIN!

 

Ja kun edellisistä ehkä on toivuttu seuraavana edessä häämöttä neiti päättämättömän ehkä Winx syntymäpäiväjuhlat... pysykää kuulolla!

- Melli