Angry Birds buumi taitaa pyöriä kovalla vauhdilla, ainakin massojen menekistä päätellen. Lapset toivonee hirrveeen kamalasti Angry Birds täytekakkuja. Joten kauppiaana päätin säästellä massoja myytäväksi ja tehdä suurimman osan  koristeista littanoina.

Possuja varten tarvitset:

- vihreää ja valkoista (ja mustaa) sokerimassa

- mustan elintarviketussin tai pastaväriä ja siveltimen

- keltaista pastaväriä

- pyöreät tyllat 8mm ja 12mm

- ympyrämuotti

- marsipaanityökaluja

 

Valmistus:

1. Aloita valmistamalla possujen silmät kaulimalla valkoisesta massasta noin 2-3mm ohut levy ja paina 8mm pyöreäpäisellä tyllalla silmät massasta. Piirrä mustalla tussilla tai pastavärillä siveltimen avulla silmiin pisteet tai vaikkapa viivat, molemmat käy possuille.

 

2. Silmät askarreltuasi kauli vihreästä massasta noin 2-3mm ohut levy ja paina ympyrämuotilla kuviot.

3. Kauli tämän jälkeen ympyrää yhteen suuntaan vähän soikeammaksi.

3. Ota kaulitusta massasta myös 8mm pyöreällä tyllalla palat possun korvia varten. Huomaa että tarvitset kaksi palloa per possu.

4. Muotoile marsipaanityökalulla korvia vähän suipommaksi ja näin saat kuopan myös mustaa massaa varten.

5. Värjää loppu massasta keltaisella pasta värillä astetta erivärisemmäksi kuin possujen pohjamassa.

6. Kauli massa ja paina tästä nyt 12mm pyöreällä tyllalla kärsää varten palat 1 per possu :-)

7. Kauli taas ympyrää vähän soikeammaksi.

8. Aloita possujen kokoaminen, voit käyttää elintarvikeliimaa tai esim. kuten minä (kun hukkapiilo oli liimani hukannut) tomusokerista ja vedestä tehtyä tahnaa. Liimaa nenä keskelle isoa soikiota ja silmät laidoille.

9. Piirrä tussilla tai pastavärillä maalaten possuille suut (voipi olla ympyröitä, aaltoviivaa tai vaikka ihan viiva). Piirrä kärsään sieraimet. Ja viimeistele piirtämällä kulmakarvat.

10. Pyöritä mustasta sokerimassasta nauha ja leikkaa pikkupaloja korviin, (voit myös maalata tai piirtää tussilla tummennukset). liimaa tomusokeri/vesi seoksella. Laita valmiiden korvien reunaan täplät "liimaa" ja paina possuun kiinni siten että nuo liimat jäävät possun alle.

11. Voelaa, possusi ovat valmiita siirtymään kuivatukseen ja odotteleen päätymistä syötäväksi :-)

Kannattaa antaa possujen kuivahtaa kunnolla ennen kuin menet pinoamaan niitä säilytystä varten kaappiin. Meillä kun kaikki pitää kuitenkin saada mahdollisimman äkkiä pois silmistä ku muuten ne syödään tai hajotetaan, niin menin sitten liian lyhyen kuivumisajan jälkeen jo niitä pinoamaan ja laittamaan leivosrasiaan odotteleen juhlapäivää. Olihan ne sitten tietty tarttuneet vähän toisiinsa kiinni, mutta nätisti nitkuttamalla sain ne irti ehyenä toisistaan juhlapäivänä.

Lopusta tuosta massasta mitä jäi askartelin ritsalle telinettä ( pelkkä ritsa tuskin olisi pysynyt pystyssä täytekakussa). Samalla kertaa tuli askarreltua myös ruskeasta sokerimassasta nuo puupalat sekä tekstit kakkuun. Eli Loading Level - 11, sekä innostuimpa kokeilemaan yhden linnun 3-D väsäämistä :-)

Toivottavasti näillä ohjeilla onnistutte väsämään possuja koristeeksi. Nämähän käy myös esim. muffinssin koristeeksi. Kuten jossain aiemmassa postauksessa näimme :-)