Niin se vaan saapui neidinkin vuoro juhlia syntymäpäiviänsä tälle vuodelle. Teemaa jahkailtiin ja jahkailtiin aikansa, kunnes vihdoin päädyimme molempia sekä äitiä että tytärtä miellyttävään teemaan My Little Pony. Äiti pääsi tämän teeman kautta totuttamaan sitä neitimäistä pinkkiä ja vaalean punaista väriä edes joissain juhlissa ;-)

Kutsukortit askartelimme neitin kanssa itse. My Little Pony kiiltokuva arkki löytyi prismasta ja liimalla ne kiinni kutsuihin. Tekstit 6-vuotta täyttävä neiti kirjoitti itse etupuolelle (mallin mukaan) ja taakse oman nimmarinsa, äidin heiniä oli muut kutsun tekstit. Liimaus myöskin neitin heiniä, äitiinsä tainnut tulla innokas pikku askartelija :-)

Vieraat toivotettiin tervetulleeksi portailla, tulostin kirjaimet A4 paperille ja päälystin kontaktimuovilla. Ja nitojalla terassilautaan kiinni. Olkipaalit rajasivat sisäänkäyntiä ja ne saivat koristuksekseen lastunauhasta askarrellut rusetit.

Paaleihin laitettiin vielä kiinni molemmille puolen yksi My Little Pony foliopallo heliumilla täytettynä.

Joten vieraat TERVETULOA!

Käytäsköhän me läpi ensin tilakoristuksia... joo... let's menox..

Takaterassilla heinäpaaleja about 10 kipaletta (mukava istumapaikkalisä) sekä terassin nurkassa pönöttävä yksisarvinen poni. (Kaupan mallinukke on tainnut muuttaa meille jäädäkseen... )

Pysytäämpäs edelleen takapihan terassilla, tässä näkyy nuo heinäpaalit paremmin. Heinäpaalien myyjän löysin paikallisen lehden ilmoitustaululta jossa myyjä ilmoitti myyvänsä kuivattua heinää pienpaaleissa. Huomaattehan nuo pienet hevosenkengät heinäpaalien päällä, noon oikeita käytettyjä hepan kenkiä jotka pestiin ja maalattiin Spray maalilla. (musta taitaa tulla srpaymaalin suurkuluttaja)

Tässä vähän lähikuvaa hevosenkengistä.. Käytetyt hevosenkengät saatiin ratsastustallilta jossa neiti käy kerran viikossa ratsastamassa..

Säätiedotus kun lupaili aurinkoista ja lämmintä ilmaa, katettiin pihalle myös pöytä. (Ikävästi vaan päivällä alko tuulemaan niin ettei pöytä montaa vierasta syömään luokseen saanut). Lapsetkin innolla menivät ensin pihalle syömään, mutta hyvin äkkiä hipsivät sisälle. Pöydällä siis liina ja keskellä koristeena puisia kukkia (tiimarista), vaaleanpunaista organzaa (omasta putiikista)  ja kynttiläaseltelma lasissa pitämässä hevosenkenkien kanssa organzaa paikoillaan tuulessa ja tuiverruksessa.

 

Ulkona liina sai kulmiinsa tälläiset kivat kukka pöytäliinanan pidikkeet jotka kiljuivat Tiimarissa että tahdomme sun mukaan... Samoin nuo vaalenpunaiset kynttilät ovat tiimarista. Lasipurkit Ikeasta joskus aikoja sitten, nyt ne kannoin töistä kotiin (mulla kun töissä niissä oli muinoin kumipalloja irrallaan). Ja koristeluhiekkakin löytyi omasta putiikista.

Pöydältä löytyi myös saippuakupla pulloja joita lapset saivat puhallella.

Saippuakuplat teemaan sopivaksi askarreltiin Just Married saippuakupla pakkauksen pulloista. Eli paperinarua kaulalle ja tarra kylkeen, helppoa kuin heinänteko :-)

Ja pikkukurkistus sisätiloihin. Siellä pöytä koristeltiin ihan samalla tavalla kuin ulkona, ilman saippuakuplia ja hevosenkenkiä.

Eli ihan samalta näyttää, tuolista vaan erottaa että tämä kuva on sisältä :-)

Mutta nyt taitaa tulla jo sen verta nälkä että... siirryttäneen tarjoiluihin tässä välissä...

Aikusille tietty kahvia ja teetä niitä ja niiden astioita kuvaamatta, mutta lapsille ja lapsen mielisille My Little Pony kertsit ja tietty My Little Pony sekamehujuomaa. Pullot ovat kirkkaita pulloja jotka löysin prismasta jokunen tovi sitten. (ihastuttavia ulkomaalaisia blogeja laavatessa ihailin aina kun näissä juomatkin on tuunattu teeman mukaiseen pulloon) Joten minä perässä apinoimaan, liimalla kiiltokuvat pullon kylkeen kiinni :-)

Pullojen täyttö mehulla onnistui sievästi suppilon avulla....

Täytekakkuna mikäs muu kuin poni aiheinen kakku :-)

 

Pikkuleipinä hevosenkenkä pikkuleivät murotaikinasta ja pikeeri koristelulla.

Suklainen Whoopie vadelmatäytteellä ja heppakoristeella.

Cookie Popsit kukkakoristeella. Löytyihän näille putiikilla venyville styroksiharjotuspohjillekkin käyttöä.. Tuunasin sitä lastunauhalla ja tikulla vaan painoin popsit siihen esille :-) Oikeet telineet ku maksoivat mun mielestä aika maltaita, joten en edes tilannut niitä myytäväksi... Mutta voipi kysellä jos kiinnostaa..

Ihastuttavat paperiset tulppaanivuoat saivat sisälleen riisimuronekut.

Siinäpä taiskin olla kaikki makiat, lukuunottamatta pinjatasta löytyneitä makeisia...

Suolasena tarjottiin aikuisille paremmin maistuvaa voileipäkakkua...

Kakun makumaailma kreikkaista eli fetajuustoa, punasipulia, kurkkua jne... Nam, minä oon niin ihastunut tähän, ennen ite en voinut sietää voileipäkakkuja mutta tämä uppoo :-)

Lapsille suunnattiin kasvisdippikupposet, saattopa vaan niitä aikusetkin napsia. Ainakin ne katos ku tuhkatuuleen.. Mahtoivat siis olla maistuvia...

Kirkkaat muoviset mukit, pohjalle Taco-kermaviili dippi ja mukiin kurkku, porkkana ja paprika suikaleita.

 

Innostuin minäkin sitten testaamaan tuulihattujen tekemistä, meillä suvussa on sellanen tuulihattu maestro että en oo ennen uskaltautunut niitä tekemään, mutta nyt rohkastuin. Täytteitä metsästin kauan ja lopulta päädyin juustoiseen täytteeseen ja toisiin tonnikalaa

Tonnikala täytteestä tuli varsin löysää joten varoittelin kyltissä liukkaasta täytteestä :-)

Ohjemaksi neiti halus kans pinjatan vaikkakin ajattelin jo olla ilman, mutta pakko kai se tasapuolisuuden nimissä on vielä näihinkin laittaa. Nyt käytössä oli yksisarvinen pinjata.

Joka sisälsi tällä kertaa lakupötköjä!

Siinäpä ne kaikki näistä bileistä taiskin olla....

Mutta kun kaikki ei aina mee niinkö suunnittelee ja tekee niin kerrompas vielä vähän juttuja...

Askartelin tälläisia silkkipaperikukkasia muka koristeeksi, ajattelin laittaa ne roikkumaan mutta ne ryökäleet jäikin kaapin päälle unohduksiin...

Valtavan lapsikadon vuoksi jäi myös suunniteltuja ohjelmia järjestämättä... Olis ollut aasinhäntä pelin tyyppistä peliä jossa yksisarviselle hepalle ois pitänyt liimata tarra oikeaan kohtaan.

 

Sekä kun neiti tykkää leikkiä heppaleikkejä ja hyppiä esteitä, ajattelin ensin että tehdään pihalle esterata. Rakennetaan esteitä harjanvarsista ja tehdään niistä oikeiden puomien näköisiä milläs muulla kun spraymaalilla... mutta ja mutta, olis olis tullut vähän hintavaks tämä idea, joten muutin suunnitelmia ja.

Siiten sitten syntyi idea limboon, nuo mukelot ku aina välillä innostuvat siitä.. Eli tuunasin sit yhden katuharjan limbokepiksi joka muistuttaa esteradan puomeja. Tadaa...

Ehkäpä seuraavia juhlia voisi jo järjestellä silleen että pidetään kaverisynttärit ja suku synttärit...?

Mites teillä juhlitaan ja missä iässä olette alkaneet pitää kaverisynttäreitä erikseen jos pidätte ???