Minttu%206-v%20068-normal.jpg

Leivotaan lehdessä 2/2012 oli ihastuttavia reseptejä pikkuherkuista nimeltään whoopiet.

Minä päädyin yhdistämään resepteistä kaksi. Ja näin sit syntyi suklaa- ja vadelmawhoopiet.

Resepti:

100g voita

1 1/4dl sokeria

1 muna

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1/2dl kaakaojauhetta

1tl suolaa

1 1/2dl maitoa

Täyte:

400g Philadelphia-juustoa

100g vadelmia

2rkl tomusokeria

2tl vaniljasokeria

Tee Näin:

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää muna.

2. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe, kaakao, suola ja viimeiseksi maito.

3. Vuoraa  3 peltiä leivinpaperilla.

4. Lusikoi kullekkin leivinpaperille 10  taikinakakkua. Paista noin 10 min. Valmista täyte odottaessasi kakkujen jäähtymistä.

5. Sekoita juusto vadelmien, tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Levitä täytettä kakkupuoliskon päälle ja nosta toinen puolisko kanneksi.

 

Mites meillä:

Pistin isännän lehden kanssa töihin, unohdin vaan mainita että tarkoituksenani oli tehdä suklaa whoopiesit vadelmatäytteellä. Reseptissä kun oli vanilja- whoopiesin ohje ja vadelmatäyte.... Nooh, ekka pellillinen paistettiin vaaleita, kunnes niitä uuniin kurkatessa kiljahdin että whaaat... niistähän piti tulla ruskeita. Lisättiinpäs sit loppuihin kaakaojauhekkin, ei siis suurta vahinkoa.

Lusikoin ehkä turhan isoja kasoja leivinpaperille joten jouduin leikkuu hommiin ja halkaiseen keksit ja latomaan täytteen sit tähän väliin :-) Kerralla seuraavalla se homma sit luonnistuu, lusikoidut kakkuset pysty sit muotoilemaan hyvin pellillä.

Heppa koristukset täräytin täytteellä kiinni kanteen :-)

Koristeiden valmistus:

Tulipahan askarreltua nuita hepanpää koristuksia kahdesta erivärisestä massasta. Pinkkiä kuitenkin sitten valitsin näihin. Kuvasarja on kuitenkin valkoisella vaniljan makuisella kaulintamassalla tehty.

Pyöritä pieni pallo massaa käsissä.

Painele massa muotiin huolellisesti. (jätin tarkoituksella sarven pois)

Käännä muottia ja pullauta koriste ulos.

Whoelaa, valmis koriste eikun kuivumaan leivinpaperin päälle ja pölyltä suojaan.

Onnistuu sillä se sarven tekeminenkin :-)

Tuo vaniljan makuinen kaulintamassa toimi ku unelma tuossa silikonisessa muotissa. Ei puhettakaan tomusokeroinnista, saatikka öljyämisestä tahi pakastamisesta. Painele ja käännä... Ei voi ku suositella!