Tänään taas töissä kyseltiin Angry Birds kakkukuvaa, mutta eihän niitä harmiksi ole saatavilla... Ehdotin sitten asiakkaalle että tekee tämän tyyppisen kakun, tämä kun käyttää aika helposti vaikka ei mikään taitelija/piirtäjä olekkaan. Idea tuli yks kaks yhtäkkiä Angry Birds kumipallopussia katellessani. Siinähän on palloon painettu vaan tuo kasvojen osuus :-) Joten jäihän se idea sitten omaankin päähän muhimaan niin että piti kotosalla illalla alkaa testaamaan.

Joten let's menox...

Tietokoneen näytöltä läpi piirsin valitsemani kuvan...

Täyttelin ja kostuttelin kakkupohjan (luojalle kiitos pakastimesta josta tuo pohja löyty valmiina :-) ) Välissä tällä kertaa vadelmahilloa ja rouheesti murskattua banaania, eli sattumia löyty. Ja kostutus vaniliinisokerilla maustetulla maidolla.

Vispailin purkin Flora Vispiä ja levitin kakun reunoille sekä päälle.

Kaulin punaisesta massasta noin 2-3mm ohuen levyn ja mallia irtopohjavuoan pohjasta. Ihan niin tarkka ei tarvinut olla jos jostain jäi ihan vähän reunalta pois, sillä reunalle tuli pursotus.

Nostin kaulimen avulla kakun pintaan ja tasoitin pintaa.

Ja sit naaman askarteluun, tarvikkeet alkuun pääsemiseen tässä.

Kaulin mustan sokerimassan 2-3mm ohueksi levyksi ja leikkasin marsipaaniveitsellä piirtämäni kuvan ulkoreunoja pitkin. Nostin mustan leikatun osan kakun päälle keskelle kakkua.

Seuraavaksi vuorossa silmien valkoiset pohjat. Leikkasin ne ensin paperista ja sitten marsipaaniveitsellä sabluuna abuna massasta.

 

Mustasta massasta silmät isolla pyöreällä tyllalla painamalla ja leikkaamalla yläreunasta pikku slaissi pois ja valkoiselle pohjalle suht oikeeseen kohtaan piirroksen mukaan. Ja sit kohdistin ne vaan kakussa odottavaan mustaan massaan.

 

Seuraava vaihehan sit unohtu tyystin kuvata... mutta värjäsin pastavärillä valkoista massaa oranssiksi ja kaulin samalla tavalla sekä leikkasin nokan ylä- ja alaosat ja kohdistin kakussa olevaan pohjaan. En liimaillut osia millään toisiinsa ja hyvin ainakin meillä pysy paikallaan, mut isommastippa meillä ei sitä kakkua kuskattukkaan muualle ku pöytään tuhottavaksi.

Ja sit eikun pursottamaan reunat ja päällystä. Pursotuksessa käytin Städterin 14mm 6 sakaraista tyllaa, vähän jännitti riittikö tuo yks purkki Flora Vispiä tähän kakkuun, mutta juuri ja juuri se näillä pursotuksilla riitti. Kakkuhan oli 3 munan pohja 20cm irtopohjavuoassa paistettu.

Ja niinku meillä aina kuuluu huuto: SYÖMÄÄN! :-)