Juhannuksena meillä grillailtiin tomaatteja aura täytteellä, lohta ja makkaroita. Keitettiin kaveriksi tietty uusii pottuja ja uitettiin niitä voi-sipuli kastikkeessa. Tietysti pöydässä myös rapsakkaa tuoretta salaattia. Lapset napsivat litran verran kirsikoita ohimennen. Jälkkäriksi tekasin tämän raparperi-jäätelötortun :-)
Pohja:
100g voita
1½dl vehnäjauhoja
1 dl 4-viljan puurohiutaleita
1dl sokeria
2tl leivinjauhetta
½tl kardemummaa
2 kananmunaa
Raparperikompotti:
500g tuoretta raparpeia
1 dl sokeria
½tl kanelia
Pinnalle:
1 l vaniljajäätelöä
n. ½ dl kinuskikastiketta
tuoreita mansikoita
Ohje:
- Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita pohjan kuivat aineet ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. (halk. noin 28cm) Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min.
- Kuori ja paloittele raparperit. Laita palat ja sokeri kattilaan. Keitä raparperikompottia noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat hajonneet. Mausta kaneelilla ja anna jähtyä.
- Levitä raparperikompotti jäähtyneelle torttupohjalle. Lusikoi päälle vaniljajäätelöä. Koristele tuoreilla mansikoilla ja valuuta kinuskikastiketta raidoiksi. Tarjoa herkku HETI !
Kommentit