Meidän "isolle" pikkugolffarille päätettiin tänä vuonna järjestää golf aiheiset syntymäpäivät. Alkaa olemaan jo haastetta miettiä teemaa kun sankari täyttää täräytti 12 vuotta. Mutta onneks tämä sankarin intohimoinen harrastus oli vielä käymättä läpi. Joten teema tulikin suht simppelisti.
Isännän ehdotuksesta kysyimme vuokralle juhlapaikaksi paikallista Golf klubia. Ja kun nuo viheriöt ei vielä viherrä eikä kesäkausi ole käynnistynyt niin saimme vuokrattua tilan sunnuntaiksi 5.5.2013.
Onnistunut valinta juhlapaikaksi, toisaalta omat haasteensa asetti tarjoilut ja niiden kuljettaminen juhlapaikalle, onneks putiikista löyty kuitenki elämää huomattavasti helpottavia tarvikkeita :-)
Käytössä siis Leivosrasiat, Kakkulaatikot, Amuse Bouche astiat jotka vielä eivät ole löytäneet tietään verkkokaupaan mut Kemin putiikin hyllyille khyllä.
Näin eväät oli helppo laittaa esille vaikkei tarjottimia paikalle raahannut, ei mikään nätti esitys mut varsin toimiva :-)
Ja sit jos käytäs tarjottavat läpi... Tällä kertaa olin vielä lauantaina kauppaan mennessäni ilman minkäänlaista plääniä, joten ideat sytty sit prisman käytävillä kärryjä lykkiessä.
Kakkuna 10 munan täytekakku, kostutus Spritellä, täytteenä eka välissä Maustamaton hyydykejauhe paketista valmistettu täyte puolikkaana johon heitin sekaan pussillisen Turkinpippuri Crushia. Toisessa välissä Lemon Curd tahna ja Sitruunan makuisesta hyydykejauheesta valmistettu täyte. Ja täytyy sanoo et kaik män, mitään ei jäänyt :-) Pakkohan munkin oli sit tuota pursotustyyliä testata, hidasta ku mikä, mut kivan näköinen vai mitä? Mietin muutamaan otteeseen et miten tuon yläreunan pursotan, niimpä ku pursotin pusseja oli rivillinen ja kaikissa vielä jäljellä otin yhden uuden ja ruutasin mustat ja vihreät raidat pussin laitoihin ja valkoisen kerman perään ja siit vaan sit kiehkuroita tyllalla.
Sankari halus ite tehä mokkapaloja ensmäistä kertaa eläessään. Serkkutytöltä oli napannut reseptin, työohjeet puuttu sit kokonaan joten jouduin vähän neuvoon mitä tehdään missäkin vaiheessa. Hyvin poika onnistu enskertalaiseks ja nämäkin kaikki katos parempiin suihin juhlissa.
Aalto maljakon muotoa muistuttaviin pieniin Amuse Bouche astioihin tein pannacotan ja päälle laitoin omenasoseen. Toiset tykkäs toiset ei, tällä kertaa tein maitoon ja oma mielipiteeni on että kyllä kerma on kerma ja saa herkut maistumaan :-)
Jotain valmista kaupan pakastealtaasta jaffa keksien kaveriksi ;-)
Jajaja tietysti karkkia...... Siinäpä makeat suupalat....
Kolmion mallisiin Amuse Bouche astioihin laitettiin dippi pohjalle ja kurkku, paprika ja porkkana siivut kuppiin... Oisin voinut ohjeistaa isäntää tässä projektissa paremmin, oishan nuita tikkuja voinut olla useapikin tuossa kipossa...
Vehnäpatonki siivuja naudanpaisti viipaleilla, kurkulla ja rehuilla :-)
Juustopatonki siivuja, juustolla ja kurkulla ja rehulla jotka kuvaan eivät eksyneet :-)
Ja aina niin suositut cocktail tikut, lihapullilla, viinirypäleellä ja juustolla. Sankari itse askarteli näitä 288kpl ja ne loppu kesken ;-)
Sipsikulhoja laitettiin sitten pitkille pöydille kulho per 4 istujaa, liinana tietty golf-aiheiset pöytäliinat putiikilta sekä lautasiksi valikoitui golf aiheiset lautaset.
Ja tällä kertaa ehimä myös pumppaamaan muutamaan palloon ilmaa ja ripustamaan niitä koristeiksi.
Kemin Golf Klubillahan on talviharjoittelua varten klubin vieressä halli jossa voi pelata simulaattorilla golfia. Tänne pääsivät sit kaikki innokkaat vieraamme testaamaan lyöntejä ja katsomaan kuinka kauas se pallo lentääkään ja testaileen puttitaitoja jne...
Sankarin tyylinäytettä
Näihin tunnelmiin kiitos ja kuulemiin, seuraavat juhlat kolkuttaakin jo ovella :-)
Kommentit