Kaaviloitu voitaikina

100g voita

300g vehnäjauhoja

(1tl leivinjauhetta)

2dl kylmää vettä

Lisäksi kaavilointiin 200g voita

- Sekoita voi, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita nopeasti kädellä tasaiseksi. Älä vaivaa ettei taikina sitkisty.

- Kaaviloi taikina 1-1½cm paksuksi neliön muotoiseksi levyksi. Kaaviloi nurkat vähän ohuimmiksi. Levitä voi tasaisina (höylää esim. juustohöylällä) lastuina levytaikinan keskelle kulmittain neliöksi. Käännä taikinalevyn kulmat rasvan päälle. Painele levyä kaulimella ensin kevyesti ja kaaviloi sitten leby suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Pyri säilyttämään muoto oikeana kaaviloimalla välillä ristiin nurkkia kohti. Taita levy kolmeksi. Kaaviloi ja taita vielä 2-4 kertaa. Anna taikinan levähtää kylmässä noin 15min.

Kaaviloimalla taikinaan saadaan lehtevyyttä. 

Lumiset jäähiutaleet saat tekemällä isolla jäähiutale muotilla taikinasta pohjan ja kannen. Leikkaa kansipalaan pienimmällä jäähiutalemuotilla reikä.  Kostuta pohjan reunoja vähän vedellä ja lisää kansi päälle.  Voitele kananmunalla ja laita täytettä koloon (käytin Dronninghomin omena-kaneli marmelaadia).  Osan jätin täyttämättä ja täytin vasta paiston jälkeen jähtyneenä Mrs Bridgesin Vadelmahillolla.  Ja ne tortuthan paistetaan 225 asteisessa uunissa, keskitasolla noin 10-15 minuuttia.

Koristele tomusokerilla... ja sitähän näissä saa olla...

Tomusokerilla peittyy kaikki pienet ja vähän isommatkin kauneusvirheet