miika%204%20vee%20268-normal.jpg

Yksi ritarijuhliemme suolapala oli herrrrrkulliset poropiiraaat jotka kuvissa esiintyvät harmaissa muffinssivuoissa. Katosivat kyllä turhan nopsaan telineestä, eikä loppuillan vieraille riittänyt maistiaisiakaan... Mun moka, oishan tuota voinut laskea että paljonkos niitä pitänee leipoa jotta kaikki saavat maistaa edes yhden ja nälkäisimmät toisenkin :-) Sunnuntai mainosti juuri näitä päivää paria ennen fb:n sivuillaan joten tuli meille kuin kreivin aikaan. Myös naapurissa vietettiin syntymäpäiviä päivää ennen meitä ja senkin talon rouva oli leipassut näitä. Joten huutelin ja utelin niiden maukkuutta tien yli, kovasti saivat kehuja sieltäkin suunnalta :-) Tässäpä siis resepti joka suoraan sunnuntain sivuilta...

 

(12 kpl)

1 pkt Sunnuntai Piirakkataikinaa tai
1 pkt Sunnuntai Ruisperunataikinaa
Täyte:
1 iso sipuli (100 g)
2 tl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
100 g kylmäsavustettua poroa
1 dl hienonnettua persiljaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria

2 munaa
2 dl Keiju Ruoka -kasvirasvasekoitetta (15%)
2 dl juustoraastetta
Lisäksi: muffinipelti
Muffinipellin voiteluun: Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
 

Ohje:
 

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Hienonna sipuli ja kuullota pannulla Sunnuntai Juoksevassa. Leikkaa savuporo pieniksi kuutioiksi. Sekoita poro joukkoon sipuli, persilja ja pippuri.
3. Leikkaa taikina 12 palaan. Painele palat voidellun muffinipellin syvennysten pohjalle ja reunoille.
4. Jaa täyte syvennyksiin. Sekoita munat, Keiju Ruoka ja juustoraaste keskenään. Lusikoi täytteen päälle.
5. Paista uunin keskitasossa 20-25 minuuttia.

Että mää juoksin pääkolmantena jalkana lauantaina töiden jälkeen prismassa ja etin tuota Keiju Ruoka - kasvirasvasekoitetta... Etin juustohyllyn, etin maitohyllyn, etin sieltä missä oli rasvoja... Mutta en minä pölkkypää sitä löytänyt, tuolla nimellä mistään, mitään purkkia//purnukkaa/pönikkää tai mitään... Minä joka oon pienen ikäni ennen tätä ollut ruokakaupassa töissä :-) Nooh, prisma nyt ei mitenkään hirveen tuttu kauppa ole, suurimmaksi osaksi kun tuossa kotikulmien pikku lähikaupassa tulee asioitua... Sepä siis tuo kasvirasvasekoite siis jäi kauppaan toviks aikaa, kunnes kotona sanoin isännelle että meehän googlettamaan kuvahaulla tuo tuote... ja miten simppeli se sit olikaan, ruokakermaa ja eiku isäntää lähikauppaan ostoksille :-)