Se alkaa vanahimman santerin syntymäpäivät pikku hiljaa lähestyyn... Teemaa olen udellut ja tovin aikaa on toittottanut sankari että joko Golf tai Angry Birds... Sano ett kai se sitten on golf-teema ku Angry Birdsiä on vielä niin vähän saatavilla. Tuumasin että jos halluut ne vihaiset linnut kumppaneineen niin laitama askartelux... :-)

Tuleva sankari innostui sitten jo suunnitelemaan... josko tähän rakennettas sellanen torni ja possuja sinne keskelle ja jos pallolla heittelis ja ja ja ja ja hirrrrveesti kaikkea muuta.

Taisinpas minäkin saada osan innostuksesta, sillä tänään piiiiitkästä aikaa nappasin salkkuni mukaan töihin. JIPPII vihdoinkin mulla on taas hetken aikaa takatila jossa askarrella juttuja päivällä asiakkaiden lomassa.

Ja nämä possut tuli sitten askarreltua ja jämäpalleroista massaa tekasin yhden keltaisen linnun ja yhden mustan.

Ihme kyllä sain ne kuljetettua vielä ehyenä kotiinki.  Ja sitten ei ku kattilaan ruoka poriseen ja kattoon joku kiva ohje muffinsseille. Ruokailu ja leivonnan pariin.... Tälläkin kertaa ohje tuli Maistuvat muffinit kirjasta.

Klassiset vaniljamuffinit noin 20kpl

ainekset:

375g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

115g pehmeää voita

200g sokeria

3 munaa

½ tl vanilja-aromia

1,7dl maitoa

Ohje:

-Lämmitä uuni 180 asteeseen. Aseta paperiset muffinssivuoat mielellään muffinssipellille.

-Siivilöi jauhot ja leivinjauhe huolellisesti

-Pane voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa munat yksi kerrallaan taikinan joukkoon ja lisää sitten vanilja-aromi. Kääntele jauhosekoitus taikinan joukkoon ja lisää lopuksi maito.

-Lusikoi taikina vuokiin ja paista muffineja uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja kiinteän tuntuisia. Anna muffinssien jäähtyä pellillä noin 10minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorrutusta.

Kirjassa oli kuorruuttena käytetty seuraavaa:

175g pehmeää voita

350g tomusokeria

2rkl maitoa

6 tippaa vanilja-aromia

-Valmista kuorrute vatkaamalla ensin voi kuohkeaksi. Siivilö jaoukkoon tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Lisää maito ja vanilja-aromi.

Minä kuitenkin käytin kuorrutteeseen alkuviikosta jääneet kuohukerman jämät jonka maustoin sokerilla ja vanilja-aromilla.

Ja tässäpä sitten pöydän antimet.....

Mietin töissä että oisinko alkanut muotoilemaan 3D hahmoja, mutta kun nuita massoja menee muutenki niin ettei kauppias meinaa perässä pysyä, päädyin säästämään massaa ja tein kaulitut versiot ;-)

Possua  lähemmin...

Keltaista lintua lähemmin...

Mustaa lintua lähemmin...

 

Ja nyt eiku kaikki aivonystyrät tuumailemaan kaikkea kivaa Angry Birds synttäreille... niitä siis kaiketi luvassa huhtikuun lopulla. Jos sankari ei vaihda mieltään ennen sitä, uskoisin kuitenkin jo 11v täyttävällä sen pysyvän...