10.01.2011%20017-normal.jpg

Pien poika oli nähnyt FB:ssä kuvan valmistamastani musta-valkoisesta pääkallokakusta. Omille 4-vuotis syntymäpäivilleen hän tahtoi samanlaista. (Toivottavasti nyt en pahoittanut pojan mieltä kovin pahoin, kun tahdoin tehdä edes hiukan erilaisen kakun) Tiesin heidän laittaneen kattaukseen Merirosvo teemaa joten siitä huivin päähän poimineena muutokset.

Kakkupohjaksi paistoin 10 munan pohjan, Städterin 28cm irtopohjavuuassa. Hmm... myönnettäköön että vähempi määrä munia olisi tähän vuokaan riittänyt. Vähän tursuili reunoilta leveeksi, mutta eihän se menoa haitannut sillä ne sai nätisti leikattua pois. Korkeutta tuli kivasti ja sain leikattua kakun 4 osaan. Kostutus Sprite:lla ja ylimmässä ja alimmassa välissä täytteenä Städterin Sitruuna Hyydykejauheesta valmistettu täyte. Keskimmäiseen väliin valmistin Lakritsaisen täytteen.

- 2dl kuohukermaa ja noin 200g LAKULEHMÄ karkkeja. Sulata pilkotut lakulehmä karkit kattilassa kerman joukkoon miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hyvin, mielellään yön yli jääkaapissa ja vaahdota vispaamalla.

Kakun pintaan valmistin Lakristi kinuskin melkeen kuin täytteen vaahdon:

2½dl kuohukermaa ja noin 200g lakulehmäkarkkeja. Sulata kattilassa kerman joukkoon karkit ja anna kiehua vielä sulamisen jälkeen noin 10-15min. kunnes seos on saostunut. Seos on valmista "kinuskia" kun tiputat tipan kylmään veteen ja se jähmettyy. Jäädyttele seosta ja kaada jäähtynyt kinuski kakun päälle. 

10.01.2011%20019-normal.jpg

Pursotukset jälleen kerran Flora Vispia. Reunan aallokko tehty Wiltonin kuviokolmiolla ja alareunassa mustia nomparelleja koristeena. Pääkallo luineen ja huivineen sokerimassaa. Luihin sohin vähän mustalla elintarvikevärillä "varjostuksia" jotka ei sitten niin onnistuneetkaan. Korjasin sitten vähän valkoisella pastavärillä... öö eikö siitä tulekkaan harmaata, no ei tod. vaan sinistä... apuaaa.. ;-)  Ensin koitin laittaa punaiseen huiviin valkoiset pallerot valkoisella pastavärillä, mutta eihän se väri tarttunut tuohon massan pintaan. Vetäytyi jotenki vetiseksi ja pieneni pienenemistään joten blään B käyttöön ja kaulimaan massa ja painamaan tyllalla valkoiset rinkulat hattuun. Koristeet olin ajatellut vähän eritavalla tuohon päälle, leivinpaperinpäällä kun sommittelin niitä niin näytti hyvältä. Mutta sitten kun aloin laittamaan nuita päälle niin ohos se tipahti, ja nuitahan tuon kinuskin päällä ei enään siirretä. Siksi ehkä kuvaaja koitti hämätä vähän ja kuvat ovat kummallisista kuvakulmista.

10.01.2011%20025-normal.jpg

Hyvää matkaa kakku pieni!!!! Pahvisia kakkulaatikoitahan löytyy tietty putiikista ettei tarvi kysellä omien astioiden perään!