Kemissä järjestettiin elonkorjuu markkinat Keskuspuistokadulla lauantaina jokunen tovi sitten. Mummu haki meidän tenavat siitä kaupalta aamupäivällä ja kierteli tenavien kanssa markkinoilla. Oman osuuteni sain minäkin markkinoista, sillä anoppi antoi lapsia hakiessani hoidosta pussillisen kotimaisia omenoita mukaan. No kaappiinhan ne sitten kiireisellä toviks aikaa unohtu. Isommat pojat kun eivät raakaa omenaa voi syödä niin maantai vapaalla ajattelin sitten pyöräyttää niistä piirakan.

Pellillinen omppupiirakkaa

4 munaa

3 dl sokeria

4,5dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5dl maitoa

100g voita

- Sulata voi

-Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.

- Sekoita kuivat aineet keskenään.

- Lisää sokeri/muna vaahtoon vuorotellen kuivia aineita , voisulaa sekä maitoa.

- Kaada leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja levitä tasaikseksi.

- Poista omenasta siemenet ja lohko ne palasiksi. (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria)

- Lado omenalohkot taikinan päälle ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia

- Paista 225 asteessa noin 15min.

Tarjoile vaniljakastikeen tai vaniljajäätelön kanssa.

-