Kaupalle tulla tupsahti viime viikolla uusia kattaustarvikkeita. Madagascarin pingviinit rantautuivat sekä verkkokauppaan että Kemin putiikkiin.

 

     

 

Näistä pienistä musta-valkoisista veijareista innostuneena päätin sit sunnuntaina mukavan aurinkoisen päivän ja mäenlaskun, lohisopan ja jätski jälkkärin sekä saunan päätteeksi leipasta iglu kakkua.

Kaupalta oli tarttunut lauantaina töistä lähtiessä paketti valkoista vaniljan makuista kaulintamassaa ja tällä kertaa valmiit sokeriset pingviinikoristeet. Vaikeeta kai ei nuiden pingviinien muotoilukaan yllämainituista massoista ois ollut. Mutta aika son joka on aina kortilla, varsinkin nyt ku tämän perheen isäntä on jatkuvasti työreissuillaan ympäriämpäri maata ja minä yksin nuiden kolomen touhukkaan kans jotka pitää huolen ettei tuota luppoaikaa äiteellä ole :-)

Pohjaksi kakkuun paistoin Sunnuntai pussukasta suklaanmakuista kakku/muffinssimixiä pussin ohjeiden mukaan. Eli sieltä mistä aita on matalin niin mentiin... Kuorrutin kakun sunnuntai vaniljarahkavalmisteella ja kermavaahdolla. Kaulin massan ohueksi levyksi ja painoin ympyrämuotilla keskustaan iglun katon. Aloin jo vetelemään vapaalla kädellä tiiliä kunnes muistin jotta laatikossa on se tiilikaulinkin (vois mennä taas astetta helepommin ja ennen kaikkee nopeemmin,  ku vierestä kuulu: MILLON SITÄ KAKKUA SAA! :-)

Eihän se sillä kaulimella mennyt niinkuin strömssöööös, mutta tuli siihen kuvioita kuitenni.. MILLON SITÄ KAKKUA SAA! No ootellessa mää voin napata tuon pikkupalan jonka sää olit leikannut iglun oviaukkoa varten, nam! Ja sitähän ei sitten kakkuun tullut ku katos parempiin suihin :-/

Yks, kaks ja hiiiiop, massa kakun päälle ja ylimääräiset reunat marsipaaniveittelllä pois. Pingviinit reunalle, muutama lumipallo yli jääneestä massasta ja SAA TULLA SYÖMÄÄN!

  

Ja tämä vaan ihan kakkuideana esim. Madagascarin pingviinit teemalla juhlittaviin lasten juhliin :-)

Kahellaan toisko tuo aurinko kevättä rintaan senverta enemmän että sais näit juttuja vähän tiuhempaan tahtiin teille :-)