TÄYTEKAKUT TI-TI JA TI-RI
5 MUNAN SOKERIKAKKUPOHJAT MOLEMMISSA
Ti-Ti Nalle Kostustus: vaniljasokerilla maustettu maito, täytteenä Blå Band kuningatarmousse. Kuorrutus pastaväreillä värjättyä sokericremeä.
Ti-Ri vauva Kostutus: vaniljasokerilla maustettu maito, täytteenä Städter mango-aprikoosi hyydyke. Kuorrutus pastaväreillä värjättyä kermaa.
ÄITI-NALLE VOILEIPÄKAKKU:
Leipänä käytin Fazerin ruistoastia ja vehnäpaahtoa. Kostutus sitruunalla maustettua vettä.
Täyte 1:
200g Aurinkokuivattuja tomaatteja
1prk Flora Vispiä
400g Tomaatti-Basilika tuorejuustoa
2dl Mozzarella raastetta
20 kpl Basilikan lehtiä
Täyte 2:
1 Tuore kurkku
1prk Flora Vispiä
1 omena
300g Fetajuusstoa murustettuna
n. 8 rkl Pestoa
Kuorrutus:
200g smetanaa ja 400g maustamatonta tuorejuustoa. Murustettua mozzarellaa. Punainen ja vihreä paprika sekä mustia oliiveja.
-Vatkaa Flora Vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuusto sekä silputut basilikanlehdet. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi ja lisää vaahtoon mozzarella raasteen kanssa.
- Vatkaa Flora Vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta tuorekurkku ja laita valumaan siivilän läpi pariksi minuutiksi. Raasta omena ja sekoita kurkkuraasteen kanssa lisää vaahtoon. Murusta fetajuusto ja lisää peston kanssa vaahdon joukkoon.
Vuoraa Wiltonin nalle vuoka tuorekelmulla. Leikkaa käyttämistäsi leivistä reunat pois. Lado vuuan pohjalle kerros tummaa leipää, leikkaa reunapaloja muotoon. Kostuta leivät, lado täyte 1 päälle. Tämän jälkeen vaaleasta leivästä seuraava kerros ja kostutus ja täyte 2 päälle. Lado päälimmäiseski kerros tummaa leipäää ja kostuta se. Peitä kelmulla ja nosta vaikka leikkuulauta ja muutama maitopurkki vuuan päälle ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristelu: Avaa tuorekelmu ja kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Sekoita smetana tuorejuustoon. Levitä seos kakun päälle. Leikkaa punaisesta paprikasta Äiti-Nallelle lakki. Pilko punaista paprika pieneksi silpuksi ja levitä siitä Äiti-Nallelle mekko. Jätä mekon keskiosaan alue vihreelle taskulle tyhjäksi. Pilko vihreästä paprikasta pieniä kuutioita ja lado ne mekon keskelle taskuksi. Leikkaa mustista oliiveista suuta varten viipaleet. Laita silmiksi ja nenäksi puolikkaat oliivit. Levitä mozzarella muru muualle kakkua.
Kommentit