Kaupalle saapui alkuviikosta ihastuttavia minimuffinssivuokia, minä en malttanut olla nappaamatta pakettia kotiin. Samalla nappasin paketin vaaleanpunaista kaulintamassaa koristeita varten. Sekä tietysti Sitruunan makuisen hyydykejauhe pakkauksen. Ja perjantaina sitten töiden jälkeen tuumasta toimeen.

Jääkaappiin kurkatessa huomasin että kananmunia löyty vaan kaksi joten goolettelin turkinpippuri muffinssien ohjetta ja ensimmäisellä osumalla päädyin juhlattaren kakkublogiin ja nappasin ohjeen sieltä. Ohje kuulosti niin simppeliltä näin perjantai illan päätteksi. Kaikki aineet vaan sekaisin keskenään :-)

Tässä siis ohje juhlattaren blogista:

4 dl venhäjauhoja

2dl sokeria

2tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

2dl maitoa

2 kananmunaa

100g voita sulatettuna

1pss turkinpippureita rouheena

Ohje: sekoita kaikki ainekset keskenään, paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

 

Lakritsan/salmiakin kanssa mun mielestä erityisen hyvin sopii sitruuna. Niimpä kuorruutteksi näihin muffinsseihin tein Sitruunanmakuisesta hyydykejauhe pakkauksesta kuorrutteen. Puolitin pakkauksen ohjeen ja sillä kuorrutti nuo kaikki 48 minimuffinssia jotka tuolla ohjeella sain aikaiseksi.

Valmistin pikapikaa koristeeksi kuorrutuksen päälle pikkukukat kaulintamassasta ja painoin kukan keskelle pinkin sokerihelmen. Helppoa, nopeaa ja näyttävää :-)

Ja sit eikusta kahvia kuppiin ja maistelemaan...

Maku kohillaan, ulkonäkö kohillaan. Mutta syötävyys, noh.. Aina sama homma, ikävästi laskeutuu nuo turkinpippuri palaset vuuan pohjalle ja jämäyttävät muffinssit kiinni papereihin. Eipäs se vaan meillä kuitenkaan näiden muffinssien menekkiä haitannut, kummasti katos ihan siltä seisomalta ensimmäinen tarjotillinen 24kpl muffinsseja parempiin suihin. Ja jostain suusta kuulu että nää on sairaan hyviä :-)