Mukava maanantai... Aamulla käytiin pikkutenavien kanssa kaupalla hoitelemassa verkkokaupan tilauksia. Siit Subway:n kautta nuorimmaisen 4-v neuvolalääkärin tarkastukseen ja sieltä kotiin. Kotosalla ehdin laavailla kaapissa pölyttynyttä Maistuvat Muffinit kirjaa ja siitä se ajatus sitten lähti. Ja eikun kaupaan ja iltaruuan jälkeen näitä leipomaan...

Ja siinä ne ajatuksen tuotteet odottavat uuniin menoa :-)

Paistumisen aikaan lapsityövoiman hyväksi käyttö lieneen sallittua.. no ei vaiskaan, kauhea kamppailu kuka saa vispata Flora Vanilla vaahtoutuvan kastikkeen...

Tässä tirpulan taidonnäytettä, hymyssä suin. Turhaan kamppailivat, kaikki pääsivät vispaileen :-)

Ja tässäpä tarjoillaan iltapala :-)

Namiiiiii, saako näitä lisää... montako on jokaiselle... jne...

Tässäpä teillekkin ohjetta, herkullisen kosteita muffineita, mukava vaikka pääsiäiseen

Ainekset:

175g vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1prk säilykepersikkaa

175g pehmeää voita

175g sokeria

2 suurta munaa

2rkl säilykepersikan lientä

- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota 12 koloinen muffinssipelti. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe yhteen. Pilko pari/kolme persikan puolikasta pieniksi kuutioiksi.

-Laita voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan välillä hyvin vatkaten. Kääntele lusikalla taikinaan ensin jauhoseos ja lopuksi persikkapalat ja -liemi.

-Lusikoi taikina pellin koloihin ja paista muffineja uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja kiinteän tuntuisia. Anna muffinien jäähtyä pellillä 10 minuuttia ja kumoa sen jälkeen.

-Vaahdota Flora Vanilla vaahtoutuva, viipaloi persikat.

-Laita kumottu muffinssi lautaselle ja valuta vaniljakastiketta ympärille. Lisää muutama persikka siivu.