Uusi Leivotaan lehti tulla tupsahti toissapäivänä ja jotain jäi hampaankoloon ku laavailin lehteä. Niimpä eilen illalla lenkkeilyn jälkeen innostuin leipasemaan näitä sämpylöitä kun leipä oli huushollista loppu. Eikä mun mielestä itse tehtyä tuoretta leipää voittanutta ole, nams!

Ainekset:

3dl maitoa

½ pkt tuore hiivaa eli 25g

2rkl öljyä

1tl suolaa

3dl porkkana raastetta

2dl leseitä käytin kauralesettä

noin 7 dl vehnäjauhoja

Ohje:

 - Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

- Murenna hiiva kulhoon ja lisää hiukan lämmintä maitoa ja sekoittele kunnes hiiva on liuennut. Lisää loput maidot, öljy ja suola. Sekoita hyvin.

- Lisää taikinaan porkkanaraaste, leseet ja vehnäjauhot.

- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kiinteää eikä tartu enään sormiin. Anna kohota liinan alla noin 30 min.

- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Alusta taikina ja leivo siitä pitkä patukka. Jaa patukka 20 osaan. Pyörittele palat pyöreiksi sämpylöiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Anna kohota liinan alla 30 min.

- Paista porkkanasämpylät uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä liinalla peitettynä.

Meillä ei ainakaan maltettu jähytellä näitä, niin pikkusormet ku vähän isommatki oli heti napsimassa näitä. Hyvä että kuvaa ehdin nappaamaan..

Ja se juttu kun kaikki ei menkkään ku Ström... Sämpylät pyöriteltyäni ja ekka pellin ollessa jo uunissa muistin että mullahan oliki silikonivuoka jota ajoin kokeilla sämpylöihin. Ei ku sit testaan. Eihän nää ihan niin nättejä ollut ku jo nousseet sämpylät tukin vuokaan... nooh, kerralla seuraavalla sitten ajoissa taikinat vuokaan niin eiköhän sitten.

Ehkä niistä vähän erottaa kuiten tuota kuvioooo... eikä se mikään paha oooo... ???