Sunnuntai vapaalla tuli tosiaan leivoskeltua enemmälti kun niitä jauhopusseja oli kaappiin kertynyt useempia... Yksi herkku josta monesti oon vaan haaveillut on toscapiirakka ja kun kaapissa oli mantelilastuja niin mikäjottei juuri nyt... Reseptejä kaivelin taas netistä ja dansukkerin sivulta sitten tulostin tälläsen ja eikusta vispilät vatkaamaan :-)

Ainekset:

2 munaa

1½dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

100g sulatettua voita tai margariiniä

Pinnalle:

100g mantelilastuja

100g voita tai margariinia

1dl sokeria

2rkl vehnäjauhoja

2rkl maitoa tai kermaa

 

Ohje:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi. Kaada seos halkaisijaltaan noin 24cm:n vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Mittaa kasariin mantelilastut, voi, sokeri, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta. Levitä seos paistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseski. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen.

Vinkki! Toscakakun voit leipoa valmiiksi jo muutamaakin päivää ennen tarjoilua. Säilytä tiiviisti folion alla.

Saimpas herkutella aika piiitkään tätä herkkua (nuo lapsukaiset kun eivät niin välittäneet tästä), tänään nappasin ilta kahveella viimeisen palan ja mulle kyllä maistu  :-)