Mää haluan, mää haluan.... Meidän neiti se on kova haluamaan joka päivä jotakin, milloin rannekelloa, milloin toppatakkia ja housuja, milloin koiraa.... Muutamat viimepäivät se on sit halunnut joko hampurilaisia tai jäätelöä tai lättyjä... Päädyin sitten paistamaan viimeksi mainittuja eilen illalla ja yhdistämään sen myös jäätelöön.

Viimevuonnakin ystävänpäivän tienoilla tekastiin meillä lättyjä sillon ne tehtiin samoilla silikonisilla sydänmuoteilla paistettuna. Tänä vuonna muottien käyttötarkoitus oli toisenlainen.

 

Ota jäätelöä paketti hyvissä ajoin pöydälle pehmenemään ja kippaa se kulhoon. Laita kelmutettu leikkuulauta ja silikoniset sydän muotit hetkeksi aikaa pakkaseen. Kun jäätelö on pehmentynyt sekoita se lusikalla "pehmeäksi, liikkuvaksi massaksi". Lusikoi jäätelö silikonimuottien sisään, tasoita pinta esim. veitsellä ja käännä kelmu päälle. Ole nopea tässä vaiheessa, jäätelö sulaa aika nopsaan. Nosta pakkaseen. Kun jäätelö on kovettunut uudestaan voit irrottaa muotit.

Jäätelösydämet voit valmistaa jo vaikka edellisenä iltana ja säilyttää kelmussa pakastimessa, sillä jos muotteja ei ole useita niin valmistaminen kestää tovin ja vaikka muotteja olisi monta ne kannattaa siirtää heti täytön jälkeen pakastimeen ;-)

Meiltä muotteja löytyi kaks kappaletta ja kaupalta noita muotteja löytyy vielä jokunen!

Mikäs se tuolla pullossa pilkottaa ?? Sehän taitaa olla taikinaa...

2 kananmunaa

5dl maitoa

3dl vehnäjauhoja

1tl suolaa

1rkl öljyä

Riko kananmunien rakenne vispilällä, lisää maito ja vatkaa. Lisää muut ainekset, sekoita ja anna turvota tovi kulhossa. (Jos paistat pieniä lättyjä jauhoja voit käyttää vähemmän noin 2½dl.

Kaada taikina pulloon, miks? Pullosta on helppo ja siisti annostella taikinaa paistinpannulle ;-) Paista lätyt pannulla.

Ripottele jokaisen lätyn päälle paiston jälkeen vähän sokeria. Laita vaikka mikro kupu lättypinon päälle paistellessa seuraava lättyä niin edelliset pysyvät hyvin lämpimänä. Tästä taikinasta paistelin iiiiisoja lättyjä 6kpl. Kaikille muille yks ja mulle kaks, toooosi reilua.  

Ja sit ku paistourakka on ohi, niin eikusta tarjolle. Käännä lätty keskeltä toisen puolen päälle ja laita valmistamasi jäätelösydän siihen. Laita vadelmahilloa pikkuseen minigrip pussiin, leikkaa kulmasta pieni pala näin voit pursottaa vadelmahillosta vielä sydän kuvioa paremmin esille tuovan hillo sydämen.

Ja arvata saattaa että tenavat oli innoissaan ja väsyneitä ku mitkä, kun nämä iltapalat pöytään saatiin. Ollaan jokusen kerran luettu jotain Muumi kirjaa iltasaduksi. Jota kaiketi tarkkaan kuunnellut neiti tuumas:

"ÄITI TÄÄHÄN ON KU KESKIYÖN LETTUKESTIT" ;-)