Seikkaillessani internetin ihmemaassa etsimässä ideoita Angry Birds syntymäpäiville, törmäilin jos jonkinlaisiin itsetehtyihin peleihin. Jenkkilässä oli rakenneltu paljon pahvistalaatikoista ja ilmapalloista possujen tuhomaispelistä. Jossain vilahti näitä säilykepurkkeja joihin oli maalattu possujen kuvat. En muista niiden käyttötarkoitusta siellä, oliko siitä rakennettu peli vai.... 

Mutta mulla syttyi heti ajatus tornipelistä. Muistan aina marketilla ollessani töissä haaveileeni tekevän esim. laskiaiseksi hernekeittopurkeista sellaisen suuuuuuuren suuuuuuren pyöreän tornin. Mutta toistakytä vuotta kestäneen työntekijä urani aikana se vaan jäi kuitenkin toteuttamatta. Joten jos nyt edes vähän.

Eli tarviin säilykepurkkeja... Muistin nähneeni paikallisessa säästötexissä sellaisia tyhjiä purkkeja myynnissä. Niimpäs kävin kysäseen sieltä niitä, mutta niitä ei ollut ku muutama purkki ja hintakin oli 0,70€/kpl. Ööh, syödäänkö me hernekeittoa ja hedelmäcocktailia, jep ja papuja ja tomaattisäilykettä. Mielummin maksan vaikka hernekeittopurkista 0,79€ ja saan keiton ja purkin. Toki joudun sen tiskaamaan mutta... Onneksi sain myös apua muilta sukulaisilta ja tutuilta, ettei ihan joka päivä tarvinut purkkiruokaan tarttua :-)

Possujen askarteluun tarvit siis:

Pestyjä säilykepurkkeja (kaikki mielellään samaa kokoa :-))

Spray maalia (mulla meni yks pullo)

Kontaktia

ja possujen kuvia ( http://www.cartoonjr.com/angry-birds-coloring-pages/ ) minä nappasin ne täältä

Tussit

 

Maalaa tölkit spray maalilla, kerta kaks riittää hyvin kirkkaille purkeille. Maalattu hernekeittopurkki vaati kerroksen jos toisenkin ennenkuin jalostajan tekstit meni piiloon. Suosi siis maalaamattomia purnukoita.

Väritä ja leikkaa possut ääriviivoja pitkin. Laitoin meidän peliin yhden kuningaspossun ja pari moustache possua ja muut olivat sit peruspossuja.

Leikkaa kontaktimuovista hieman tölkkipurkkia kapeempia suikaleita ja mittaa pituus kiertämällä sitä tölkin ympäri. Voit laittaa possukuvaan vähän liimaa jotta saat kontaktimuovin helpommin päälle. HOX! Muista tarkistaa että possu tulee oikein päin tölkkiin ja kiinninäinen kansi tulee ylös. Minähän tietysti liimailin muutaman nurinpäin mutta eipä tuo menoa haitannut...

Voit myös jättää kontaktimuovin pois jos haluat, mutta minä halusin näistä kestävämmän pelin, että voivat pelata sitä siten syntymäpäivien jälkeenkin.

Minä kun haaveilin siitä korkeammasta tornista niin meillä possuja oli sitten yhteensä 21 tornia varten ja yks ylimääräinen särkymä varana, Hyvin nuo kesti pehmoisilla linnuilla (avaimenperä linnut ja yks possu, joista otin kovat muoviosat pois) ammunnan. Isäntä ehdotti ensin että lapset oisivat ampuneet niitä muovisia lintuja, mutta  pidin pääni pehmojen suhteen. Ois voinut tulla vahinkoa ku ne niill muovissa ampuvat. Ja kun tuota lunta tänä vuonna oli pihat täynnä eikä voitu pihalle tätä peliä nyt laittaa.

Siinäpä ne valmiina sitten odottaa osumiaan. Tässä kuvassa näkyy nuo pehmotkin :-) Ritsa... joo se tehtiin loppujen lopuksi lapion varresta. Ensimmäinen tehtiin puusta anoppilassa yhellä käynnillä, piti olla kestävää sorttia... Mutta meidän juniori paukautti kotimatkalla sillä autonoveen ja naps, toinen oksa napsahti poikki. Muutama päivä ennen juhlia mietin paniikissa että mistä nyt se ritsa ja miksen tilannut netistä sitä ku kattelin ja kääk. Pyöriessäni sitten autotallissa/varastossa pongasin käyttämättömän lapion ja sehän muistutti tuo varsi siitä ihan ritsaa joten eiku siitä isäntä sahaamaan sitä :-) Ritsan pesä on polkupyörän sisäkumia pätkä ja kuminauha on pyöreätä ohutta kuminauhaa muutamalla kierroksella. Hyvin toimi ja linnut lähti äkäsesti ritsasta lentoon. Ainakin niillä jotka sitä oppivat käyttämään.

Meillä siis juhlissa rakennettiin rakennelma jossa pohjalla 6 possua ja aina yksi vähemmän ylöspäin noustessa. Meillä 3 tähden tuloksen siis sai jos sai ammuttua nuilla viidellä pehmolla kaikki possut nurin.

Päivänsankari onkin pelannut ja ampunut ritsalla lintuja päin peltipossuja joka päivä juhlien jälkeen. Rakentelee erilaisia rykelmiä ja yritää saada kaikki possut kaadettua nuilla pehmoilla. Joten ei jäänyt meillä kertakäyttö peliksi :-)