Eilen töissä sateen ropistessa ikkunoihin, mieleeni juolahti että tänään voisi olla hyvä ilma leipoa :-) Niimpä töissä istuskellessa etsin netistä mansikkaisen Brita-kakun ohjetta. Ja taisinpas tyytyä ensimmäiseen vastaantulevaan joka löyty siis www.maku.fi sivustolta mansikkainen brita kakku nimellä. Joitakin pieniä muutoksia tein ohjeeseen.

Tämä herkku on ehdoton must kerran kesässä ainakin, oli muuten 5 vuotta sitten meidän neidin heinäkuun helteillä ristiäisissä kakkuna.

Maku sivuston ohjeessa oli että kakku riittää 20 henkilölle ja meidän omalla porukalla ja mummun ja papan avustuksella se tuhottiin samantien yhdellä kahvilla ja pillimehulla... ehkäpä sekin puhuu makunsa puolesta.

Mutta tässä ohjeeseen:

Kakku Pohja:

150g margariiniä

1 ½dl sokeria

4kpl keltuaisia

2dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1 ½ dl maitoa

 

Marenki:

4kpl kananmunan valkuaista

2dl sokeria

 

Täyte:

1 prk Flora Vispiä

1 prk vaniljarahkaa

sokeria

vaniliini sokeria

10dl mansikoita (käytin 500g)

- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

- Erottele keltuaiset ja valkuaiset, sekoita rasva/sokeri vaahtoon keltuaiset yksitellen vatkaamalla. SÄILYTÄ VALKUAISET (laita puhtaaseen kuivaan kulhoon) marenkiin.

- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseosta vuorotellen maidon kanssa taikinaan.

- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ohueksi levyksi.

- Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kuivilla puhtailla vispilöillä kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää ja pysyy kulhossa vaikka se käännettäisiin ylösalaisin.

- Levitä marenki taikinan päälle. Ruokalusikan selkäpuolella voit muotoilla kivoja aaltoja.

- Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

- Anna jäähtyä kakkulevy paiston jälkeen ja leikkaa kahtia. Nosta toinen levy tarjottimelle.

- Vatkaa Flora Vispi, mausta sokerilla ja vaniliinisokerilla. Sekoita rahka vaahtoon. Levitä täyte tarjottimella olevan pohjan päälle.

- Pilko mansikat vaahdon päälle ja nosta toinen kakkulevy päälle.

- Voit koristella pinnan mansikoilla (meillä vaan kaikki 500g mansikoita meni tuonne väliin) joten kaivelin kaapista muutaman valkoisen perhoskoristeen jonka olin valmistanut aikoja sitten sokerimassasta.

Meillä lapset tuntee kakun nimellä Maanjäristyskakku ja anopiltani sain ristiäisiin silloin reseptin juurikin tällä nimellä. Mutta suosittelen kokeilemaan vaikka juhannuksen jälkkärix.