Meidän neitokainen on ollut vailla toista viikkoa joka kauppareissulla kirsikoita... Ja on muistanut myös kotona muistuttaa montaa kertaa että haluaa kirsikoita... Maanantaina sitten postissa asioidessa ostin marjojen myyntikojulta ½l kirsikoita. Lapset väänsivät hetkessä ne parempiin suihin ja mun piti jemmata sieltä kokonaista kolme kirsikkaa että saisin koristella suunnitelmissa olleen kakun.

Eli eilen illalla sit kaapista löytyvistä aineista aloin tätä herkkua kasaamaan. Flora Vispiä ku oli jäänyt syntymäpäiviltä sekä kaurakeksit ovat taineet pysyä avaamattomassa pussissa kaapissa huhtikuulta asti. 

Lisäksi kaapista löytyi vähän päiväysvanhaa "silti ihan käyttökelpoista" kirsikan makuista hyydykejauhetta. Ja rasvaahan tietty aina löytyy.

Kaivoin tällä kertaa pikkuisen 20cm irtopohjavuuan ja aloin kaivaan leivinpaperia... o-ou, eihän niitä yllättäen ollut yhtään. Tuo on kyllä sellanen mikä meillä loppuu aina huomaamatta, toinen on pizzamauste :-) No ei auttanut ku pärjätä ilman..

Ainekset:

Oisinkohan laittanut

½ pussia kaurakeksejä

50g margariiniä

1prk Flora Vispiä

1prk kirsikanmakuista hyydykejauhetta

3 kirsikkaa :-)

OHOJE:

Murskasin keksit hienoksi tehosekoittimessa, sulatin margariinin. Suihkautin irtopohjavuoan reunat vuokaspraylla. Laitoin irtopohojavuoan reunat lautasen päälle. Sekottiin keksit ja sulatetun margariinin ja painelin massan vuoan pohjille ja reunoille. Ja laaaaitoin jääkaappiin hetkeks aikaa. (mutta vaan siis hetkeks :-) )

Vispata vatkautin Flora Vispin vaahdoksi, lisäsin Kirsikanmakuiseen hyydykejauheeseen 1dl vettä ja sekoitin tämän seoksen sitten vaahdon joukkoon. Lappasin vaahdon sit vaan pohjan päälle ja silikoninuolijalla painelin tiiviisti ja reunoja pitkin. Ja tasottiin pinnan kakkulapiolla pyörittämällä vuoan reunoja pitkin tasaseksi.  Ja kolome kirsikkaa keskelle kakkua ja kakku jääkaappiin.

Noh, kauaa se ei taaskaan siellä jääkaapissa vanahentunut, sillä sekä minä että lapset oltiin niiiin malttamattomia. Onneksi tuo hyydykejauheesta tehty seos jähmettyy aika nopiaa. Irrottaminen oli kuiten  sitten toinen juttu, noh, hyvin se irtos ku marsipaaniveittellä irrotteli reunasta...

Arvatkaapas miks siinä kakussa oli tietty 3 kirsikkaa koristeena ???

No tietysti siksi että muuten tulee hirvee nahistelu kuka saa syödä, ja miks mää en saanut syödä ja miks tuo sai syödä koristeen... Nostin siis lasten palojen päälle keskeltä kirsikat. Jos noita kirsikoita ois ollut enemmän nehän oisi voinut laittaa kiertämään ulkoreunalla ja vaikka yks kirsikka per suunniteltu annospala.

Mutta se maku.... nams... Pehmeän samettinen, ihanan murea pohja... etten sanos että VIMPAN PÄÄLLE! :-)