Etsiskelin juhliimme tarjottavia taas netin kattavasta valikoimasta. Jotain makeaa ja helppoa todella nopeaa olisi kiva löytää. Muistin nähneeni blogeilla suklaalla kuorrutettuja herkkuja ja kun voikkari reseptin perässä eksyin Ruokaherkkuja á la Marien blogiin löysin nämä ihastuttavat pusut. Ja ohje on siis alunperin sieltä:

Vaniljapusut:

3 munanvalkuaista

2dl sokeria

1tl vaniljasokeria

Erottele valkuaiset puhtaaseen kulhoon. Lisää joukkoon puolet sokerista ja vaahdota kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria vähän kerralla kokoajan vatkaten. Vatkaa niin kauan että vaahto pysyy astiassa vaikka kääntäisit kulhon nurinpäin.

Levitin pellille Jyväshyvän kaurakeksejä (sopivan pieniä pohjia) ja pursotin vaahdon Städterin 14mm 6 sakaraisella tähtityllalla pieniksi keoiksi keksien päälle. Näin sain noin 40 pikkupurtavaa pursotettua.

Laitoin pellin uuniin ja paistoin 150 asteessa noin 6-8 min että vaahto kiinteytyy. Anna jäähtyä paiston jälkeen.

 

Suklaakuorrutus:

300g maitosuklaata

tilkka öljyä

Pilko suklaa paloiksi ja lisää joukkoon tilkka öljyä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulatuksen aikana. Jäähdytä suklaa ja kasta vaahtokeot suklaassa. (sulatin suklaan muumisarjan syvissä lautasissa, kätevästi onnistui pyöräyttää suukot suklaassa kun kallisti vähän lautasta ja pyöräytti keot siinä) Mikäli et uskalla kastaa voit myös kaataa suklaata keon päälle. (yritin silikonisella pullasudilla levitystä, mutta se ei ollut ainakaan minua varten)

Mansikkapusut syntyvät samalla ohjella kun sokerina käyttää 1 ½ dl mansikan makuista tomusokeria ja ½dl tavallista. Noudata muutoin ohjetta. Ja ennen kaikkea muista pitää tarpeeksi kauan aikaa uunissa, niin saat kuorrutettua nämäkin :-) Mutta hyvin meni kaupaksi nämäkin vaikka jäivät meillä ilman kuorrutusta. En siis pitänyt kello 03.00 niitä tarpeeksi kauan aikaa uunissa joten jäivät tahmeiksi eikä kuorrutus ottanut keksiin kiinni. Koittaessani kastaa niitä suklaasulaan ne vaan tipahtelivat sinne kulhoon.

Suosittelen kyllä kokeilemaan. Marien blogissakin kannattaa pyörähtää, siellä oli testattu myös monia monia muita makuja.