Kolmesta alla olevasta kääretorttupohjasta kasattu kakkupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina kevyesti voidellun leivinpaperi päälle pellille. Levitä tasaiseksi. Paista 225 asteen lämmössä 5-7 minuuttia. Kumoa torttu sokeroidun leivinpaperin päälle.
Täytteenä:
Lemon Curd tahna ja valkosuklaa mousse
Valkosuklaamoussen tein tuplana mutta tässä yhden ohje:
2 munaa
½ dl sokeria
2½ dl kermaa
250g valkosuklaata
5 liivatetta
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi. Sulata 200g suklaata mikrossa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Keitä ½dl vettä ja sekoita liivatteet kuumaan veteen. Lisää koko ajan sekoittaen mousseen. Meillä tykätään sattumista myös kakun välissä niimpä lisäsin mousseen vielä pilkottuja valkosuklaan palasia.
Koristelu:
Pinnalla vaaleansinistä kaulittavaa sokerimassaa jonka alla sokericreme. Kulmien liljat tehty muotilla sokerimassasta sekä tossut silikonimuotilla ja ruusut vapaalla kädellä. Pursotukset laktoositonta kermaa.
Kommentit