Kirjoitetaampas tämäkin ohje tänne muistiin ku maistuu niiiin hyvin ainakin meidän suvulle :-) jottei tarvi ettiä sitä suuremmin sit enään muualta ku täältä. Alkuperäisen ohjeen tällä kertaa nappasin elämä makeaksi blogista jotain muutoksia tein meidän voikkariin, esim. kostutin kasvisliemellä.
Ainekset:
27 kpl vaaleaa paahtoleipää
Täyte 1:
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienittynä
½dl punasipulia silputtuna
½dl tuorekurkkua pienittynä
200g tomaatti-basilika tuorejuustoa
150g ranskankermaa
Täyte 2:
100g fetajuustoa
100g kurkkusalaattia
250g maitorahkaa
Kostutus:
4dl kasvislientä
Kuorrutus:
200g oliivi- tuorejuustoa
1dl majoneesia
Koristelu:
100g fetajuustoa
1dl juustoraastetta
jäävuorisalaattia
mustia kivettömiä oliiveja
kirsikkatomaatteja
tuorekurkkua
punasipulia
herneenversoja
OHJE:
Valmista kasviliemi kuutiosta ja anna jähtyä. Leikkaa leivistä reunat pois. Minä vuorasin jalkapallokenttä kakkuvuoan tuorekelmulla ja asetin leipiä kerroksen pohjalle. Kostuta leivät. Valmista täytteet sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä täyte 1 leipien päälle. Lado uusi kerros leipiä ja kostuta leivät. Levitä täyte 2 leipäkerroksen päälle ja lado viimeinen kerros leipiä päälle ja kostuta. Kääri kelmut kakun ympäriltä päälle ja nosta jääkaappiin maustumaan, mielellään yön yli, vähintään muutamaksi tunniksi. (laitoin leikkuulaudan vuoan päälle ja leikkuulaudalle painon maitopurkkeja ) Juhlapäivän aamuna, sekoita kuorrutteen aineet sekaisin ja levitä kakun päälle sekä koristele.
Kommentit