Joskus muinoin näin vilaukselta pätkän jostain kokkiohjelmasta punaisten kuppikakkujen valmistamisesta, siitä asti ne ovat kummitelleet mielessä ja odottaneet hetkeä niiden valmistamiseen. Posti toi kesällä  The hummingbird bakeryn kirjan Leivonnaisia herkkusuille jossa ohje oli ja odotteli käyttöön ottoa. Ja eilen se ohje pääsi sitten työpäivän päätteeksi testiin. Ohjeella tulee 12 muffinssipellilä paistettua muffinssia. Soppeli iltapala meidän sakille :-)

10.8.2011%20010-normal.jpg

OHJE:

60g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

150g sokeria (1,75dl)

1 kananmuna

10g kaakaojauhetta (0,25dl)

punaista elintarvikeväriä

0,5tl vanilja-aromia

1,2dl piimää

150g vehnäjauhoja (2,3dl)

0,5tl suolaa

0,5tl ruokasoodaa

1,5tl valkoviinietikkaa

1 annos tuorejuustokuorrutetta (ohje myöhemmin alla)

 

Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa voi ja sokeri ja vatkaa keskinopeudella vaaleaksi, kuohkeaksi ja hyvin sekoittuneeksi vaahdoksi. Säädä teho suuremmalle, lisää joukkoon muna ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään.

Sekoita eri kulhossa kaakaojauhe, punainen elintarvikeväri ja vanilja-aromi. Lisää seos sokerivaahtoon ja sekoita hyvin! Käännä koneen nopeus hiljaiselle ja lisää hitaasti puolet piimästä. Vatkaa hyvin, lisää sitten puolet jauhoista ja vatkaa sekaisin. Toista, kunnes piimät ja jauhot on lisätty. Säädä koneen teho suurelle ja vatkaa kunnes taikina on sileää ja tasaista.

Säädä teho hiljaiselle ja lisää suola, sooda ja viinietikka. Vatkaa ainekset sekaisin, säädä teho taas suurelle ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Laita paperivuoat muffinssipellille ja lusikoi taikina vuokiin niin, että kolmannes jää täyttämättä. Paista kakkuja uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes pinta on sormella koetettaessa kimmoisa. Kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa tarttua taikinaa. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten ritilän päälle jähtymään kokonaan.

10.8.2011%20003-normal.jpg

TUOREJUUSTOKUORRUTE:

300g tomusokeria (5dl)

50g suolatonta voita huoneenlämpöisenä

125g tuorejuustoa kylmänä

Vatkaa tomusokeria ja voita sähkövatkaimella keskinopeudella, kunnes ainekset  ovat sekoittuneet kunnolla. Lisää tuorejuusto yhdellä kertaa ja vatkaa kunnes juusto on sekoittunut muiden ainesten joukkoon. Käännä koneen teho suurimmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Älä vatkaa liikaa, sillä seos muuttuu helposti juoksevaksi.

10.8.2011%20005-normal.jpg

Pursota tuorejuustokuorrute muffinssinpäälle! Ja NAUTI!

Tuorejuustokuorrutetta jäi tuon ohjeen mukaan mulla ainakin pussiin varmaan puolet. Tosin en pursotellut niin ronskisti tuohon päälle ku esim. kermaa. Lapset tahtovat vähän vielä vierastaa tuota. Oihan tuota voinut koristella sopivan värisellä glitterillä, nonparellilla, stösselillä tai jollain kukkasella.... mutta eipä kaappien kätköistä mun silmää miellyttäviä koristeita löytynyt. Ranttu minä!

 

Kannattaa kokeilla, meillä varmaan tehdään mininäkin näitä joihinki juhliin.... :-)