Tirpulan heppasynttäreille askartelin nuo valkoiset koristeet... jäivät sit niissä bileissä käyttämättä joten ajattelinpas käyttää ne nyt pois. Sunnuntain sadepäivän puhteena muutima keittiötä ihan pikkasen. Sain vähän laskutilaa enemmän keittiöön ja heti maanantainahan se piti leipasta ja testata mahtuuko paremmin leipoon, khyllä nyt son hyvä. 

Mutta siis halusin kokeilla mokkapalapohjalla tehtyjä ympyrän muotoisia palasia joihin sit tulisi nuo koristeet. Jääkaappissa viimeaikaisen leivontainnostuksen jälkeen ei ollut ku kolme munaa ja vakkari keittokirjani ohje oli neljälle munalle.. siispä nettiin.. Googletin 3 munan mokkapala ohjeen ja tulostin sen suuremmin kattomati ohjetta ja suljin koneen.  Mutta ööö, keittiössä ohjetta tavatessani huomasin että soli 4 munan. Minä ku en halunnut että nolis kauheen korkeita, must  maukkain on sellanen ohkanen pikkasen rapsakka (yleensä ahminkin reunapalat ;-)) Mutta eihän se auttanutku alkaa sooloileen sitten respetistä joka ei todellakaan ole mun hommaa...

Näillä eväin mentiin:

3 munaa

3dl sokeria

2tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

4 rkl kaakaojauhetta

n. 4dl vehnäjauhoja

1,5dl maitoa

150g voita sulatettuna

Ohje:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon. Lisää lopuksi maito ja voisula, sekoita tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225C noin 12-15min.

Leikkaa ympyrämuotilla heti lämpimästä levystä palat ja nosta jäähtymään.

Kuorrutus:

2dl tomusokeria

1rkl kaakaojauhetta

1tl vaniljasokeria

50g voita sulatettuna

kuumaa kahvia

Ohje:

Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe ja lisää sulatettu voi sekoita. Lisää kahvia kunnes saat soopivan paksuisen seoksen. Levitä kuorrutusta lusikalla ympyröiden päälle ja paina heppakoriste päälle.

 

Ja kuten meillä kuuluu, tulukaapa lapset syömään...