(noin 10 annosta)

Pohja:

200g piparkakkuja

75g margariinia

Täyte:

6 liivatelehteä

4dl kuohukermaa

200g vaniljatuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmitetta (Sunnuntain)

½dl sokeria

2tl vaniljasokeria

200g valkosuklaata

50g mantelirouhetta

½dl  vaaleaa vaniljan makuista glögijuomaa

Kiille:

4dl vaaleaa vaniljan makuista glögijuomaa

2dl hyytelösokeria

Koristeeksi:

Valkosuklaata ohuina suikaleina

Suklaarusinoita

Cashew pähkinöitä.

-Murusta piparit, sulata rasva ja yhdistä. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele vuokaspraylla reunat. Painele piparkakku-rasvaseos vuuan pohjalle.

-Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon vaniljatuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Sulata suklaa mikrossa 30s jaksoissa, välillä sekoittaen. Lisää sulatettu sukaa täytteen joukkoon mantelirouheen kanssa. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja liota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada seos täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan, suojaa vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin.

-Valmista hyytyneeseen kakkuun kiille kuumentamalla glögi kiehuvaksi. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Hämmennä kuumalla liedellä kunnes seos kirkastuu. Jäähdytä seosta hetki ja valuta liemi lusikalla kakun pinnalle. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin. Irroita vuuasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele.

Alkuperäinen ohje kirjasta Hellapoliisi, kaupasta kun ei löytynyt kaikkia tarvittavia alkuperäiseen ohjeeseen joten hasselpähkinärouhe vaihtu mantelirouheeseen ja omena-kaneli glögijuoma vaniljan makuiseen glögiin. Siro sokerikin korvattiin ihan tavallisella sokerilla :-)