Tänään tulla tupsahti kaupalle pitkästä aikaa taas Lakulehmä karkkeja, joten pitihän niitä pussi napata kotiin lähtiessä... Siwasta kuohukermaa ja turkinpippureita muut tarvikkeet löytykin sit kotoota! Mua jäi viimeks leivotuista turkinpippuri muffinsseista vähän kaihertaan mieltä kun ne painuivat sinne pohjalle ja jäivät kiinni papereihin. Joten päätin sit kokeilla pellille valmistusta ja vähän toiseen tapaan.

Resepti:

4 munaa

3dl sokeria

150g margariiniä (sulatettuna)

2dl maitoa

2tl vaniliinisokeria

2tl leivinjauhetta

5dl vehnäjauhoja

vajaa 1 pussi turkinpippureita murskattuna

Kuorrutus:

3dl kuohukermaa

30kpl lakulehmä karkkeja

pinkkejä nonparelleja

Ohje:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon ja rasvan kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja ripottele tässä vaiheessa turkinpippuri murska pinnalle, (näin se ei painu palojen pohjalle). Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Valmista kuorrute kattilassa/kasarissa. Laita kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon lakulehmä karkit. Sulattele karkit kermaan sopivan lämpöisellä levyllä (varo keittämästä). Kun seos alkaa kirkastua lopeta hämmentely ja anna seoksen hieman jähtyä. Kaada kuorrute pohjan päälle, tasoita palettiveitsellä  ja ripottele pintaan nonparelleja.

 

 

Ja juniori leikkeli ITTE jo toista palaa... joten mahto olla hyvää :-)